8.6.13

Στοχασμοί


.............................................................................................................................................


ΑΣΦΑΛΙΣΕΣ ΤΗΝ BMW ΣΟΥ;




Ο τίτλος "Ασφάλισες την BMW σου;" δεν είναι αυτό που ίσως νομίσετε, δηλαδή μια αναφορά στο όχημα που είναι σταθμευμένο έξω, αλλά μια υπενθύμιση ότι καθώς ταξιδεύουμε μέσα στη ζωή είναι όντως απαραίτητο να ασφαλίσουμε όλα αυτά που έχουμε – κυρίως το σώμα (Βody), το νου (Mind) και τον πλούτο (Wealth)! Στην πραγματικότητα όλα τα 'πιστεύω' μιλούν για τη χρήση των περιουσιακών στοιχείων και των πόρων μας για έναν ανώτερο σκοπό και για το πως η τελική πληρωμή θα υπερβαίνει κατά πολύ τις δόσεις!  

Η BMW μας είναι το όχημα μέσω του οποίου δημιουργούμε την εξυψωμένη τύχη μας στη ζωή. Αυτές οι πράξεις που γίνονται με αγάπη είναι σαν τους σπόρους που αποδίδουν μελλοντικά καρπό. Εμείς πρέπει απλά να εξασφαλίσουμε – να ‘ασφαλίσουμε’ – ότι οι σπόροι που έχουμε επιλέξει να φυτέψουμε είναι μακράς διαρκείας, και τα φρούτα δεν σταματούν όταν τελειώσει η εποχή.

Το σώμα μας είναι κυριολεκτικά ένα όχημα που κουβαλά τον ‘οδηγό’, την ψυχή. Ακριβώς όπως χρειάζεται να φροντίσουμε και να γεμίσουμε το αυτοκίνητο βενζίνη, έτσι κι εμείς χρειάζεται να σεβόμαστε το σώμα παρέχοντας του επαρκές φαγητό, ύπνο και ξεκούραση. Μόνο τότε μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το να έχουμε ένα γερό αυτοκίνητο θα εξασφαλίσει ότι μπορούμε να φτάσουμε στον προορισμό μας στη ζωή έγκαιρα και με ασφάλεια.

Αν οι ανάγκες μου ικανοποιούνται τότε μπορώ να βοηθήσω τους άλλους, ακριβώς όπως μου λέει πάντα η ανακοίνωση στο αεροπλάνο, να βάλω τη δική μου μάσκα οξυγόνου προτού βοηθήσω τους άλλους. Ωστόσο, αν ξοδεύω όλη την ημέρα φροντίζοντας μόνο τις ανάγκες του εγωιστικού εαυτού μου, τότε τι επίπεδο συνεισφοράς έχω; Προσφορά μέσω του σώματος σημαίνει να δίνουμε ελεύθερα από το χρόνο μας και την ενέργεια μας σε οποιονδήποτε γύρω μας – μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα χαμόγελο ή μερικές φορές μπορεί να είναι μια σπουδαία πράξη, όπως το να βοηθήσω κάποιον που περνάει μια κρίση. Υπάρχει μια όμορφη έκφραση που συνοψίζει το παραπάνω: "Τα χέρια που κάνουν πράξεις είναι καλύτερα από τα χείλη που προσεύχονται."

Δεύτερον, χρειάζεται να κρατάμε το νου μας υγιή και ελεύθερο από τοξικότητα, χρησιμοποιώντας το νου μας για να δημιουργήσουμε μόνο εξυψωμένες σκέψεις. Τότε ο νους μας θα λειτουργεί πάντα καλά και δεν θα πέφτει σε κατάθλιψη. Η δύναμη της μνήμης επίσης αυξάνει όταν κρατάμε στον νου μας μόνο ‘καθαρές’ πληροφορίες κι όχι όταν επαναλαμβάνουμε τη βρωμιά και την αχρηστία. Ένας υγιής νους μπορεί να παραμείνει θετικός, συνδεδεμένος με το Θεό και να εκπέμπει καλές ευχές και αγνά αισθήματα για τους άλλους. Αυτά έρχονται πίσω σε μένα με την μορφή ευλογιών.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει δεν είναι αυτό που κάνουμε, αλλά η πρόθεση και η συνειδητότητα με την οποία το κάνουμε. Για παράδειγμα, μπορεί να πλύνουμε τα πατώματα ενός ναού ή τεμένους και να λυπόμαστε τον εαυτό μας που πρέπει να κάνουμε μια τέτοια ταπεινή δουλειά, ή μπορεί να έχουμε τη χαρά της καλής μας τύχης επειδή επιλεγήκαμε για μια τόσο ευγενή δουλειά. Είμαστε σκλάβοι της δουλειάς ή κύριοι της δικής μας τύχης; Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση του νου μας.

Τρίτον, όλα τα 'πιστεύω' συνηγορούν στο ότι επενδύουμε τον πλούτο μας όταν τον δίνουμε σε φιλανθρωπία ή σε αυτούς που είναι λιγότερο προνομιούχοι. Αυτοί με καλή καρδιά θα το κάνουν αυτομάτως ούτως ή άλλως, επειδή γνωρίζουν το μυστικό ότι το "να δίνω σημαίνει να λαμβάνω". Τα χρήματα είναι απλά ενέργεια, και εξαρτάται από εμάς αν θα γεμίσουμε αυτή την ενέργεια με αγνά κίνητρα – γιατί μόνο τότε ασφαλίζουμε αληθινά τον πλούτο μας. Για παράδειγμα, αν κάνουμε μία δωρεά ελπίζοντας να πάρουμε έπαινο και φήμη σε αντάλλαγμα, τότε ο σπόρος αυτής της πράξης έχει ήδη χαλάσει. Έτσι παρόλο που θα λάβουμε το άμεσο βραβείο που αναζητούμε, θα χάσουμε το γλυκό καρπό που έρχεται με την ταπεινότητα και την υπομονή. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τον πλούτο μας σοφά. Αν τον χρησιμοποιήσουμε σωστά, δηλαδή, αν φέρει όφελος σε πολλούς, τότε η επιστροφή αυτού θα πολλαπλασιαστεί. Αυτός είναι ο νόμος του κάρμα. Αν τον χρησιμοποιήσουμε απερίσκεπτα τότε η ‘ασφάλεια’ δεν θα μας καλύψει και θα χάσουμε!

Στην πραγματικότητα η BMW δεν ανήκει σε μας ούτως ή άλλως. Τη ‘δανειζόμαστε’ για τη διάρκεια της ζωής μας, γνωρίζοντας ότι πρέπει να την κρατήσουμε σε καλή κατάσταση και με γεμάτο ρεζερβουάρ. 
Να θυμάστε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουμε πίσω τα κλειδιά!

Ήρθε η ώρα...να ασφαλίσετε με σοφία το σώμα, το νου και τον πλούτο σας. Δουλεύοντας μαζί με το Θεό και το σύμπαν ώστε να χρησιμοποιείτε το καθετί στη ζωή σας με έναν αξιόλογο τρόπο θα ικανοποιήσετε τον ανώτερο σας σκοπό. Ο τόκος από μια καλή πνευματική επένδυση είναι η ευτυχία. Έτσι θυμηθείτε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή το ταξίδι και να μην είστε εστιασμένοι στον προορισμό.


 ‘It’s Time…’ by Aruna Ladva, BK Publications London




No comments:

Post a Comment