6.7.13

Σκέψη για την ημέρα



Το να βλέπω τα πράγματα όπως είναι σημαίνει να είμαι ελεύθερος από αρνητικότητα.

Συνήθως δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως είμαστε εμείς. Έχουμε την τάση να χρωματίζουμε αυτό που βλέπουμε σύμφωνα με τις παρελθοντικές μας εμπειρίες, τις στάσεις και τις απόψεις μας. Όταν οι παρελθοντικές μας εμπειρίες είναι αρνητικές, γινόμαστε κι εμείς αρνητικοί. Γι'αυτό το λόγο μερικές καταστάσεις μας φέρνουν λύπη και δυσάρεστα συναισθήματα.

Εμπειρία: Κάθε κατάσταση περιέχει κάτι λαμπερό και όμορφο. Όταν κάνω μια προσπάθεια να δω τα πράγματα όπως είναι, μπορώ να δω αυτή τη θετική πλευρά. Τότε μπορώ να αφήσω να φύγει η αρνητικότητα που συνδέεται με τις εμπειρίες του παρελθόντος και να εκτιμήσω αυτό που υπάρχει στο παρόν.



1 comment:

  1. Anonymous7/7/13

    Η αρνητικότητα είναι εντελώς αφύσικο. Μολύνει το μυαλό, υπάρχει επίσης μια σχέση μεταξύ της ρύπανσης και της καταστροφής της φύσης και την μεγάλη αρνητικότητα που έχει συσσωρευτεί στην ανθρώπινη ψυχή. Καμία άλλη μορφή ζωής σε αυτόν τον πλανήτη δεν ξέρει αρνητικότητα, μόνο οι ανθρωποι .Η μηπως εχουμε δει ποτε ενα δυστυχισμενο λουλουδι η ενα δελφινι με καταθλιψη ........;

    Fleur A.

    ReplyDelete