25.10.13

Εσωτερική ομορφιά




.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
....................................................................................................

Η αρετή είναι η ομορφιά ενός ατόμου. Είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους αξιαγάπητους και μοναδικούς. Είναι το χρώμα, η μορφή, το σχήμα της προσωπικότητας τους. Είναι ο τρόπος που κάνουν τα πράγματα, ο τρόπος που κινούνται, μιλούν και ντύνονται. Μπορεί να μην έχουν χρήματα, αλλά εάν ένα άτομο έχει αρετή, πάντα θα μοιάζει πλούσιο, γιατί κάθε τι που είναι κοντά του θα γεμίζει με ποιότητα. 

Η αρετή λάμπει προς τα έξω στο κάθε τι, στο σώμα, στο περιβάλλον και τελικά στην κάθε ίνα του ίδιου του πλανήτη. Γεμίζει αυτό που είναι άδειο, θεραπεύει αυτό που είναι άρρωστο, διευθετεί αυτό που είναι ταραγμένο. 

Κάτω από την αρετή όμως πρέπει να υπάρχει σιωπή, γιατί η σιωπή είναι το χρυσάφι που κρατάει μαζί τα κοσμήματα και τα προστατεύει από το να διασκορπιστούν. Στη σιωπή ένα άτομο μπορεί να δει πως ο πλούτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, που να τον επενδύσει και να κάνει την αξία του να μεγαλώσει. 

Όταν η σιωπή και η αρετή χαρακτηρίζουν τη σχέση μεταξύ δύο ατόμων, υπάρχει αρμονία. Όταν η σιωπή και η αρετή ζουν μαζί σε ένα άτομο, υπάρχει τελειότητα. Η τελειότητα είναι μια δυνατότητα διαφορετικά δεν θα υπήρχε λέξη για αυτήν.


Μετάφραση από: Church Anthea (1994). Inner Beauty. Australia: Εternity Ink




No comments:

Post a Comment