17.10.13

Στοχασμοί





ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΗΡΕΜΟΙ


Είναι πάντα ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι έχουμε μια επιλογή σε ό,τι κάνουμε, ακόμη κι αν τελικά επιλέγουμε το ίδιο πράγμα που ήδη ισχύει. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως έχουμε την επιλογή μας ενδυναμώνει! Μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις ζωές μας κι έχουμε τον έλεγχο της μοίρας μας.

Ο καθένας επιλέγει κάθε στιγμή. Μπορώ να επιλέξω να εκνευριστώ ή να θυμώσω, ή μπορώ να επιλέξω να παραμείνω  ήρεμος.  Όταν είμαι σε θέση να δω τη ζωή κάτω από αυτό το πρίσμα της δυνατότητας επιλογής, δεν είμαι πλέον υποταγμένος στο δράμα της ζωής και στους άλλους ανθρώπους. Σε κάθε στροφή μπορώ να αποφασίσω να κρατώ τον έλεγχο, ή να επιτρέψω άλλα πράγματα να με ελέγχουν!

Η επιλογή να παραμένουμε ήρεμοι είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας για να σπάσει ο φαύλος κύκλος του θυμού και του φόβου που κλονίζει την εσωτερική σταθερότητα μας και βλάπτει την ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, την οικογενειακή μας ζωή, και την εργασιακή και κοινωνική ατμόσφαιρα.

Μια ήρεμη απάντηση δεν είναι μια αδύναμη ή παθητική απάντηση, αλλά προέρχεται από μια κατάσταση εσωτερικής δύναμης που μας επιτρέπει να παραμένουμε σταθεροί όταν αντιμετωπίζουμε κάτι δύσκολο. Μια ήρεμη αντίδραση δείχνει έναν εγγενή αυτοσεβασμό και αποκαλύπτει την κυριαρχία που έχουμε πάνω στο νου μας.

Το να επιλέγουμε να είμαστε ήρεμοι και όχι αντιδραστικοί, δεν σημαίνει ότι ελέγχουμε το θυμό μας ή καταπιέζουμε τον εαυτό μας, αντίθετα παίρνουμε μια συνειδητή απόφαση να περπατήσουμε το μονοπάτι της ευημερίας προς όφελος δικό μας και προς όφελος των άλλων.

Το απόθεμα της ηρεμίας πρέπει να συσσωρευτεί κατά την πάροδο του χρόνου. Παρά το γεγονός ότι η δυνατή σκέψη ‘να παραμείνω ήρεμος’  μπορεί να σας σώσει μια δύσκολη στιγμή, όμως, εξασφαλίζοντας ένα απόθεμα ηρεμίας θα νιώθετε αυτοπεποίθηση και ξεγνοιασιά  πάντα.

Μόνο μια καθαρή και αγνή  κατάσταση του νου μπορεί να δημιουργήσει θετικές σκέψεις. Μάθετε να καθαρίζετε την ακαταστασία από το νου και θα είστε σε θέση να παραμένετε εύκολα ήρεμοι και χαλαροί.


ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΤΕ

Βήμα 1
Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε χαλαρά, με ηρεμία και εκπνεύστε οποιαδήποτε ένταση από το σώμα σας. Επιβραδύνετε τις σκέψεις σας. Χαλαρώστε το νου και το σώμα σας.

Βήμα 2
Συνδεθείτε με μια ανάμνηση βαθιάς γαλήνης και ηρεμίας. Επιτρέψτε τα συναισθήματα της ηρεμίας να ρέουν μέσα σας, γεμίζοντας κάθε μέρος σας με μια βαθύτερη αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Βήμα 3
Όταν αισθανθείτε ενδυναμωμένοι και αναζωογονημένοι, αναδύστε αυτή την ανανεωμένη ενέργεια σε κάθε τομέα της ζωής σας .

Εδώ είναι ένα όμορφο ποίημα – απολαύστε το !

Επιλογή
«Η ηρεμία πριν την καταιγίδα»,  λένε,
Τρόμος στις φωνές τους,
Καθώς περιμένουν
Για βροντές, και νερό,
Για αέρα αρκετό για να πάρει τις στέγες από τα σπίτια.
ή  ίσως
Καθώς περιμένουν για θυμό,
Ή προσβολή,
Ή δάκρυα.

«Η ηρεμία μετά την καταιγίδα», λένε ,
Στέκονται σε συγκλονιστική ακινησία
Καθώς κοιτάζουν
Στην ανησυχητική ησυχία,
Στα σπίτια χωρίς στέγη, και στα πεταμένα δέντρα,
ή ίσως
Στον εκφοβισμό,
Ή στη ζημιά,
Ή στην απόρριψη.

Αλλά η ηρεμία κατά τη διάρκεια της καταιγίδας,
Αχ ... αυτό είναι δύναμη.
Δεν έχει σημασία τι είδους θύελλα
Είναι μπροστά σας
Το να έχετε την επιλογή,
Ένα σημαντικό δώρο,
Μια δύναμη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
Για να αλλάξετε το αποτέλεσμα
Από πολλά πράγματα.
Η δύναμη της επιλογής,
Η επιλογή της «ηρεμίας»
Δική σας ιδιοκτησία.
Στη συνέχεια, μπορείτε να σταθείτε
Πριν από την καταιγίδα,
Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας,
Μετά την καταιγίδα,
Και να αλλάξετε το αποτέλεσμα
Από πολλά πράγματα.

Barbara Bossert Ramsay © 2011

Ήρθε η ώρα ... να θυμηθείτε ότι έχετε μια επιλογή  κάθε στιγμή.
Αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας, επιλέγοντας να παραμείνετε ήρεμοι και γαλήνιοι. Αν δεν κάνετε εσείς την επιλογή, τότε κάποιος άλλος θα επιλέξει για λογαριασμό σας!








No comments:

Post a Comment