16.11.13

Εσωτερική ομορφιά




.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
.....................................................................................................


ΘΑΡΡΟΣ

Το θάρρος σκέφτεται μόνο τον προορισμό και τίποτε άλλο ενδιάμεσα. Είναι η δύναμη μιας αποφασιστικής θέλησης πίσω από κάθε κίνηση κι έτσι η αποτυχία είναι μακριά του. 

Θάρρος είναι όταν δεν μπορείς κατ’ ανάγκη να δεις, αλλά μέσα στην καρδιά σου γνωρίζεις και αυτή η γνώση γίνεται ένα φως για να δεις, έτσι δεν σταματάς. Το θάρρος μεγαλώνει με τη ζωή, αλλά είναι επίσης η αρετή ενός παιδιού που δεν γνωρίζει από πρόκληση και ενός ενήλικου που έχει άγνοια της δύναμης της πρόκλησης.

Θάρρος είναι να κάνεις ένα βήμα μπροστά σε μια δύσκολη περιοχή χωρίς μια λύση στο νου, αλλά παρόλα αυτά να νιώθεις ότι η νίκη είναι μπροστά.  Είναι να πηγαίνεις με άδεια χέρια, αλλά να γνωρίζεις ότι το χέρι του Θεού είναι απλωμένο προς εσένα για να σε τραβήξει. 
  


Θάρρος είναι να λες αυτό που πιστεύεις, αγνό, χωρίς την επιθυμία της αποδοχής, γνωρίζοντας ότι μια βαθιά μελετημένη σκέψη ενός ιδανικού είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει την αντίθεση. Και εάν την ‘γκρεμίσουν’, τότε το θάρρος ξέρει να μην κατηγοράει αλλά να ξαναχτίζεται πιο δυνατό.

Το θάρρος δεν έρχεται απρόσκλητο, έτσι απλά σε μια στιγμή κινδύνου. Είναι ο καρπός μιας σταθερής προσπάθειας να παίζεις στη ζωή σύμφωνα με τους κανόνες. Η έκφραση του είναι η άκρη από κάτι θεόρατο, που σχηματίζεται χρόνια. Ένας βράχος κάτω από την επιφάνεια, που είναι μετά βίας ορατός και γίνεται ένα νησί για τους άλλους για να ξεκουραστούν. 


Γνωρίζεις όταν το θάρρος  υπάρχει μέσα σε κάποιον. Μπορείς να το αισθανθείς  και αυτό σε κάνει να τους εμπιστεύεσαι.

Υπάρχει και κάτι συγκινητικό όσον αφορά ένα θαρραλέο άτομο. Όλες οι πιθανότητες φαίνονται εναντίον τους, αλλά ξέρεις ότι θα τα καταφέρουν, γιατί έχουν τη δύναμη της ποιότητας μέσα τους ενάντια στην αδυναμία της ποσότητας. Μιλάνε λιγότερο και κάνουν περισσότερα και ποτέ δεν δίνουν υποσχέσεις γιατί το θάρρος μέσα τους γνωρίζει ότι μαζί με έναν ύψιστο σκοπό, πρέπει να υπάρχει κι ένας έξυπνος νους που μπορεί να κινηθεί ήσυχα, ένα βήμα κάθε φορά. Το θάρρος  είναι τόλμη, αλλά είναι πάντα προσεκτική.





          Μετάφραση από: Church Anthea (1994). Inner Beauty. Australia: Εternity Ink.

No comments:

Post a Comment