2.11.13

Εσωτερική ομορφιά



.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
.....................................................................................................


ΧΑΡΑ
Χαρά είναι όταν η κορυφή του λόφου φαίνεται κοντά.  Όταν κάνεις τα τελευταία βήματα προς τα εμπρός.




Είναι η μοναδική εμπειρία της ημέρας πριν από ένα σημαντικό γεγονός, οι τελευταίες λίγες στιγμές. Είναι όταν έχεις περάσει τόσα πολλά και υπάρχει μόνο λίγο για να πας, και αυτό το λίγο είναι εύκολο γιατί θα μπορούσες να χάσεις μόνο αν γύριζες πίσω. 

Χαρά είναι η λαμπρότητα του να είσαι ελεύθερος, ακόμη και να έχεις να επιλέξεις, γιατί κάθε τι που έχεις κάνει μέχρι αυτό το σημείο έχει ήδη υπαγορεύσει το μέλλον. 

Όμως πως μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι όταν έχουμε τόσο πολύ να προχωρήσουμε; Είναι ένα θέμα διαύγειας και πεποίθησης. Πρώτα πρέπει να είσαι ικανός να δεις πέρα από το παρόν, να έχεις τέτοιο βλέμμα ώστε να μπορείς να νιώσεις ένα καλό μέλλον, όχι μόνο για σένα αλλά για το κάθε τι. Πρέπει να ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι όλη η κίνηση της ζωής είναι προς αυτό που είναι καλό και ότι 

όλοι οι λόφοι έχουν κοιλάδες,




όλες οι εποχές έχουν καλοκαίρι. 



Μετά θα πρέπει να το ζήσεις αυτό, διαφορετικά η χαρά είναι ‘ψεύτικη παλλικαριά’  μπροστά στην απελπισία. 

Η χαρά στην αληθινή της μορφή κερδίζεται. Πρέπει να δουλέψεις γι' αυτήν, να πετάξεις μακριά αρκετά από τα σκουπίδια που βρίσκονται μέσα σου και μπορείς να τα δεις. Γι' αυτό πρέπει να ξέρεις πως να αποκλείεις τις αδυναμίες, να αρνείσαι την είσοδο τους στο υπόλοιπο της ζωής σου. Οι άνθρωποι μιλάνε σχετικά με το να είσαι ‘όλον’, αλλά μέχρι το τέλος, πρέπει να γίνεις ειδικός στο να είσαι σε κομμάτια έτσι ώστε τα μάτια σου πάντα να χορεύουν ακόμη κι αν τα πόδια σου σέρνονται. 

Η χαρά ποτέ δεν ντρέπεται, καθόλου περισσότερο από το να έχεις χρώμα στα χέρια σου καθώς βάζεις τις τελευταίες πινελιές. Η χαρά κάνει τον καθένα να σε αγαπάει, γιατί μπορεί να αισθανθεί τη νίκη σου μπροστά, αλλά δεν είναι μία κρύα νίκη γιατί το σημείο εκκίνησης για να ακολουθήσουν οι άλλοι είναι η λάσπη στις μπότες σου.




Μετάφραση από: Church Anthea (1994). Inner Beauty. Australia: Εternity Ink



No comments:

Post a Comment