2.1.14

Στοχασμοί




ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου ο αριθμός 13 πιστεύεται ότι είναι άτυχος. Κοιτάζοντας πίσω στο 2013, ορισμένοι μπορεί να έχουν αισθανθεί ότι οι φόβοι τους είχαν γίνει πραγματικότητα με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Παρατηρώντας μερικές ιδιαίτερα τονισμένες φωτογραφίες του 2013 γίνεται προφανές ότι υπήρχαν ‘σκοτεινά κομμάτια’ σε τόσα πολλά επίπεδα. Φαίνεται ότι η ανθρώπινη φυλή έχει τελείως «χάσει το παιχνίδι».

Αυτές τις σκοτεινές μέρες, πρωτοφανείς αριθμοί ανθρώπων σκοτώνονται σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου, μόνο και μόνο επειδή μια ιδεολογία δεν συμφωνεί με μια άλλη. Εκατομμύρια άλλοι ζουν σε ένταση, φόβο και ανησυχία καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την απειλή ή το αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών - και αναρωτιούνται γιατί ο Θεός έχει φέρει τις πλημμύρες και τους τυφώνες. Η νεολαία ήταν πιο δραστήρια από ποτέ, βάζοντας φωτιά στα πανεπιστήμια, στα αυτοκίνητα της αστυνομίας και στους αστυνομικούς. Και οι υπερδυνάμεις δεν παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν, αν δεν έχουν έννομο συμφέρον σε αυτές τις χώρες! Τι έχει γίνει σήμερα η ανθρωπότητα ;

Είναι λογικό ότι αν συνεχίσουμε την ίδια πορεία δράσης, είμαστε καταδικασμένοι. Τώρα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για να σταματήσουμε και να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο πού οδεύουμε ως ανθρώπινη φυλή – είναι καιρός για να επιστρέψουμε πίσω στην ανθρωπιά μας.

Το ρωμαϊκό θεό Ιανό τον απεικονίζουν να έχει δύο πρόσωπα, το ένα κοιτάζει προς το μέλλον και το άλλο στο παρελθόν. Αντίστοιχα ο μήνας Ιανουάριος (με όλες τις παραλλαγές του ονόματος του) πήρε το όνομά του από τον Ιανό ... ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την αρχαία σοφία στη σύγχρονη εποχή μας. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά το παρελθόν και τα διδάγματά του και την ίδια στιγμή χρειάζεται να επιλέξουμε ένα μέλλον που ωφελεί όλους μας.

Κάθε ένας από εμάς πρέπει να κάνει τη διαφορά με τις επιλογές που κάνει. Αν συνεχίσουμε με το θυμό και την εκδίκηση μέσα στις καρδιές μας, τα πράγματα μπορούν και θα πάνε μόνο χειρότερα. Όπως ο Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού κάνει μόνο ολόκληρο τον κόσμο τυφλό».

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και όταν κάθεστε και παρακολουθείτε τις αρνητικές σκηνές στην τηλεόραση όλη την ημέρα και διαμαρτύρεστε για τους άλλους, για την κατάσταση του κόσμου και δημιουργείτε στον εαυτό σας αισθήματα εκδίκησης, μίσους ή επιθυμείτε την τιμωρία, όλα αυτά προστίθενται στο κομμάτι της αρνητικής ενέργειας στον κόσμο; Κανείς δεν είναι αθώος θεατής σε αυτό. Με κάθε αρνητική ή θετική σκέψη που δημιουργούμε συμβάλλουμε σε μια αντίστοιχη κατάσταση της πραγματικότητας. Αν αυτό που βλέπουμε γίνεται καταλύτης για μας για να κάνουμε κάτι παραγωγικό, όλα ωραία και καλά, αλλά η αρνητικότητα από τη φύση της γεννά συνήθως περισσότερη αρνητικότητα, και έτσι, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Αν επιλέξουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι καλό (και υπάρχουν ακόμα πολλά που που μπορούν να βρεθούν, αν επιθυμούμε να ψάξουμε για αυτό), τότε θα συνεισφέρουμε στις θετικές δυνάμεις που εργάζονται στον κόσμο. Χρειάζονται λίγοι μόνο για να δημιουργήσουν το φως μέσα στο σκοτάδι ακριβώς όπως ένα μικρό κερί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο είναι αρκετό για να δείξει τον δρόμο.


Μόνο όταν ‘βάλω σε τάξη’ τον εαυτό μου, θα ‘μπει σε τάξη’ ο κόσμος. Γι 'αυτό πρέπει να γίνουμε κύριοι και όχι ακόλουθοι. Αντί να οδηγούμαστε στα τυφλά, ας μάθουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα. Μπορούμε να μάθουμε να είμαστε κυρίαρχοι του δικού μας εαυτού και να ακολουθούμε την προσωπική μας αλήθεια και τη δική μας προσεκτικά σχεδιασμένη πορεία δράσης και όχι ατζέντες που έχουν τεθεί από άλλους. Ας μας οδηγούν οι αξίες και όχι η βία, το ήθος και όχι οι μυς, η αρχή της αρετής και όχι η δύναμη των ελαττωμάτων. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε να ζήσουμε την αλήθεια μας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει να ξεχωρίζουμε από το πλήθος.

Ήρθε η ώρα ... να κάνετε έναν απολογισμό τώρα πριν μπει για τα καλά ο καινούριος χρόνος. Να σημειώσετε πόσο μακριά έχετε έρθει και να αποφασίσετε πού θέλετε να είστε. Σκεφτείτε "Τι είναι αυτό που θέλω περισσότερο στη ζωή για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τον κόσμο;" Και στη συνέχεια, ακολουθήστε το στοχαζόμενος: "Κάθε μία από τις σκέψεις μου, τα λόγια και τις πράξεις μου με οδηγούν προς τον καλύτερο κόσμο που θα ήθελα να δω;"

Κρατήστε το όραμα και με αυτόν τον τρόπο ξεκινήστε να δημιουργείτε τον κόσμο που αξίζει να ζείτε - αυτό είναι που θα κάνει πραγματικότητα το «Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!»






No comments:

Post a Comment