14.4.14

Στοχασμοί



 ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ
Πόσες φορές έχετε εκνευριστεί γιατί καθυστέρησε το αεροπλάνο ή χάσατε το τρένο και ανακαλύψατε αργότερα ότι υπήρχε κάποιο όφελος σε αυτό που έγινε;
Είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα που είναι ευγνώμονες για το γεγονός ότι τα πράγματα «πήγαν στραβά», αντίθετα από τον τρόπο που είχε προβλεφθεί! Η εξάσκηση στο να βλέπουμε το κρυμμένο όφελος σε κάθε κατάσταση μας επιτρέπει να παραμένουμε σταθεροί, να αισθανόμαστε ότι έχουμε τον έλεγχο, και πάνω απ'όλα, να παραμένουμε ευχαριστημένοι παρά τις φαινομενικά αντίξοες συνθήκες γύρω μας.
Αν τα πράγματα είχαν πάει με τον τρόπο που κάποιο άτομο ήθελε, ίσως θα είχε βιώσει μια σοβαρή απώλεια ή, ακόμη χειρότερα, να μην ήταν ζωντανός σήμερα! Άλλοι βιώνουν μεγάλο κέρδος, γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήταν «προγραμματισμένα»!
Υπάρχει η ιστορία ενός ανθρώπου, για παράδειγμα, ο οποίος ανησυχούσε να μην αργήσει στην εργασία του επειδή το αυτοκίνητό του δεν ξεκινούσε και ως αποτέλεσμα, διέφυγε από τον βομβαρδισμό του γραφείου του! Επίσης, ακούμε συχνά περιστατικά όπως για εκείνο το πρόσωπο που είχε παγιδευτεί σε μια μεγάλη ουρά για να αγοράσει ντόνατς για το προσωπικό του γραφείου και γλίτωσε από ένα θανατηφόρο ατύχημα στην εθνική οδό. Ή για την περίπτωση της κυρίας που έστριψε αριστερά στην εθνική οδό αντί για δεξιά, χάθηκε, αλλά στην πορεία συναντήθηκε με τον έρωτα της ζωής της!
Πόσες φορές έχουμε ακούσει τέτοιες ιστορίες, αλλά ακόμα εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι τα πράγματα θα πρέπει να πάνε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε; Φαίνεται ότι δεν έχουμε πλήρη επίγνωση των μυστηριωδών δυνάμεων του σύμπαντος που είναι σε λειτουργία. Αν μόνο μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι ακριβώς εδώ, αυτή τη στιγμή, είναι εκεί που πρέπει να είμαι και αν τα πράγματα δεν κινούνται τόσο γρήγορα ή αργά, όπως θα ήθελα, τότε υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι 'αυτό.
Ποτέ δεν θα ξέρουμε όλη την ιστορία, ή δεν θα μπορούμε να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει στη ζωή μας, γιατί σίγουρα, υπάρχουν πολλά άλλα κρυμμένα μυστικά μέσα σε όλα τα ‘εάν’ και τα ‘αλλά’ της ζωής μας. Το να πούμε, «Εάν μόνο αυτό είχε συμβεί» ή «Μακάρι να ήταν έτσι!» σημαίνει ότι αντιστεκόμαστε στη φυσική ροή του έργου της ζωής. Και αν θα μπορούσαμε να έχουμε την αντανάκλαση του παρελθόντος με μια κρυφή κάμερα θα μπορούσαμε να δούμε πόσες φορές οδηγηθήκαμε σε μια διαφορετική κατεύθυνση και βρήκαμε την τύχη στην «ατυχία» !
Το τέχνασμα για την επιτυχία είναι να το θυμόμαστε αυτό το μυστικό κατά τη διάρκεια του συμβάντος και όχι μετά από αυτό. Μετά είναι πολύ αργά διότι έχουμε ήδη χάσει τη γαλήνη και την ευτυχία μας. Το να παραμένουμε χαλαροί και να έχουμε τον έλεγχο όταν παρουσιάζεται κάποια πρόκληση είναι η εσωτερική δύναμη που απαιτείται.
Αν θέλουμε να ζούμε σε αυτόν τον απρόβλεπτο κόσμο, θα πρέπει να δούμε το όφελος σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, ακόμα κι αν υποφέρουμε από κάποια μακροχρόνια ασθένεια. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να περάσουμε τις μέρες μας στη δυστυχία ή να δούμε κάθε μέρα ως μια ευκαιρία να μάθουμε και να αναπτυχθούμε. Όσοι παραμένουν θετικοί ό,τι κι αν τους τύχει και ως εκ τούτου μπορούν να παραμένουν ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, θα είναι σε θέση να εντοπίζουν το φως στο σκοτάδι. Εκείνοι που είναι αρνητικοί θα συνεχίσουν να βλέπουν μόνο απώλεια και όλο και περισσότερη απώλεια!
Είναι καλό να προγραμματίζουμε. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, είναι επίσης καλό να παραμένουμε με ανοιχτό μυαλό και να αγκαλιάζουμε τις εκπλήξεις. Το κλειδί είναι να δημιουργούμε το σωστό όραμα. Ακόμη και αν τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια θετική νοοτροπία η οποία θα στείλει θετικά μηνύματα, τα οποία στη συνέχεια θα επηρεάσουν θετικά την ατμόσφαιρα. Γινόμαστε νικητές αντί θύματα, και αγκαλιάζουμε κάθε ευκαιρία για να μάθουμε, να αναπτυχθούμε και να ευημερήσουμε.
Ήρθε η ώρα ... να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει όφελος σε όλα. Μείνετε θετικοί, και θα διοχετεύσετε θετική ενέργεια στις καταστάσεις που αντιμετωπίζετε. Εμπιστευθείτε ότι είστε στο σωστό μέρος, αυτή τη στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε. Και την επόμενη φορά που κάτι πάει «στραβά», κοιτάξτε πάλι ... το λάθος είναι πιθανώς απλά σωστό!

Μετάφραση από: http://arunaladva.org/2014/03/23/benefit-in-everything/


No comments:

Post a Comment