26.7.14

Τα μυστικά της επιτυχίας



ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Να είσαι ονειροπόλος και οραματιστής.

Όλοι είμαστε σπουδαίοι ονειροπόλοι... Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά... Τα όνειρα είναι οι προσδοκίες που βρίσκονται κρυμμένες μέσα μας. Η ζωή μας είναι η συνέπεια ποικίλων ονείρων που έχουμε δει σχετικά με τον εαυτό μας. Οι μεγάλες ζωές έχουν διαμορφωθεί με τη δύναμη των ονείρων. Ένα άτομο χωρίς ούτε ένα όνειρο έχει μια άδεια ζωή. 

Πολλές φορές έχουμε δημιουργήσει όνειρα και αντίστοιχα τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μορφή.  Ονειρευόμαστε ένα σπίτι … αποκτούμε ένα σπίτι. Κάνουμε προσπάθειες για να δημιουργήσουμε ένα σπίτι για μας. 

Σχεδόν όλοι οι ονειροπόλοι είναι πάντα αισιόδοξοι. Ονειρευόμαστε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τις εξετάσεις μας και να πάρουμε πτυχίο. Ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε μια δουλειά. 

Οι ονειροπόλοι έχουν ιδανικά. Βασισμένοι στα ιδανικά μας αρχίζουμε να σκεφτόμαστε και να δουλεύουμε για να καταφέρουμε αυτό που  έχουμε σκεφτεί. 

Οι ονειροπόλοι δεν κάθονται ακίνητοι. Δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν τον στόχο τους.  

Οι ονειροπόλοι δεν είναι  τεμπέληδες ή σε λήθαργο. Υποβοηθούνται από τις σκέψεις τους για να δώσουν στα όνειρα τους μια πρακτική μορφή. 

Ο Γκάντι είχε το όνειρο να ελευθερώσει την Ινδία από τα δεσμά της ξένης κυριαρχίας. Ο Μαντέλα ονειρεύτηκε την ελευθερία της Nότιας Αφρικής από την απειλή της πολιτικής του φυλετικού διαχωρισμού. Και οι δύο τους πέτυχαν. 

Η έκταση της επιτυχίας που έχουμε καταφέρει στη ζωή μας εξαρτάται  από την ένταση των ονείρων που είχαμε ονειρευτεί στο παρελθόν. 

Υπάρχει ένα όραμα κι ένα όνειρο. Οι σκέψεις μας δίνουν μορφή στο όραμα μας.  Οι σκέψεις μας έχουν τη μοναδική δύναμη να υλοποιούν. Αυτές οι σκέψεις έχουν τη δύναμη να κινητοποιούν τον εαυτό να δώσει μορφή στα όνειρα. Το να έχεις απλά ένα όνειρο δεν θα φέρει τίποτε. Το να δώσεις ζωή σε ένα όνειρο είναι σημαντικό και αυτό είναι δυνατόν μόνο όταν το όραμα στο όνειρο επαναλαμβάνεται κάθε  μέρα και παίρνεις την κατάλληλη απόφαση και κάνεις την κατάλληλη δράση για να δώσεις μορφή στα όνειρα. Τέτοια όνειρα θα βγουν αληθινά. Η φτώχεια ή οι αντίξοες συνθήκες δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο τους.


































                               Μετάφραση από : Surendran G., (2010). Secrets of success. Bangalore: Sapna Book House




No comments:

Post a Comment