7.10.14

Τα μυστικά της επιτυχίας









ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Να εργάζεσαι με μεγάλη αποφασιστικότητα


Συνήθως καταβάλλουμε πολύ προσπάθεια και εργαζόμαστε σκληρά για να ολοκληρώσουμε κάτι. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι όταν εργαζόμαστε σκληρά μεγαλώνουμε φυσικά, νοητικά και διανοητικά.  Οι προσπάθειες μας βέβαια θα πρέπει να γίνονται με καλές προθέσεις, ειλικρίνεια, εντιμότητα και πίστη.

 Όμως κάποιες φορές παρόλο που εργαζόμαστε σκληρά συμβαίνει να μην έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τότε αποθαρρυνόμαστε. Αρχίζουμε να κατηγορούμε την τύχη μας, τα άστρα, τους ανθρώπους που ζουν μαζί μας, εκείνους που έχουν σχέση μαζί μας,  τον Θεό και πάει λέγοντας... Ξεχνούμε το γεγονός ότι οι προσπάθειες μας ποτέ δεν θα πάνε χαμένες.

Το να κάνεις προσπάθειες και να εργάζεσαι σκληρά είναι παρόμοιο  με το να σπέρνεις σπόρους σε ένα οργωμένο χωράφι. Όλοι γνωρίζουμε ότι μερικοί σπόροι φυτρώνουν σε μια ή δύο μέρες, μερικοί άλλοι χρειάζονται μήνες και χρόνια για να φυτρώσουν και να μεγαλώσουν. Εκείνοι οι σπόροι που φυτρώνουν και μεγαλώνουν γρήγορα θα βγάλουν καρπό για κάποιο χρονικό διάστημα ενώ εκείνοι που χρειάζονται περισσότερο χρόνο να φυτρώσουν και να μεγαλώσουν δίνουν καρπό για μεγαλύτερη περίοδο. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να κατηγορούμε τα άστρα μας ή τους άλλους εάν οι προσπάθειες μας και η σκληρή δουλειά δεν αποδίδουν γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ας περιμένουμε και θα δούμε.

Χρειάζεται να συνεχίζουμε ακλόνητα τις προσπάθειες μας διατηρώντας την πίστη στον εαυτό μας και στον Θεό. Η ανταμοιβή ανήκει σε μας και θα έρθει σε μας στο τέλος. 






No comments:

Post a Comment