11.4.15

Αληθινές σχέσεις


ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ...ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ



ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ
(συνέχεια...)

Στη συνέχεια είναι κάποιες συμβουλές για να αυξήσετε την αίσθηση της αξίας του εαυτού:

Κάντε αυτοαξιολόγηση
Το να μάθετε να αξιολογείτε τον εαυτό σας ανεξάρτητα θα σας σώσει από το να εξαρτάστε από τις γνώμες των άλλων. Επικεντρωθείτε εσωτερικά στο πως νιώθετε για τον εαυτό σας.  Διαχειριστείτε τις σκέψεις σας και σταματήστε να χαρίζετε την προσωπική σας δύναμη στους άλλους με το να ψάχνετε αποδοχή ή αναγνώριση.

Δώστε έμφαση στις δυνάμεις
Δώστε στον εαυτό σας πίστωση για κάθε τι που προσπαθείτε και κάνετε. Σε κάθε άγιο υπάρχει ένας αμαρτωλός και σε κάθε αμαρτωλό υπάρχει ένας άγιος. Επικεντρωθείτε στο να θρέψετε τον άγιο.

Χρησιμοποιείστε θετική συνομιλία με τον εαυτό.
Υπάρχει μια συνεχής φλυαρία μέσα στον νου σας, έτσι κάντε την θετική. Μιλήστε στον εαυτό σας με αγάπη και αποδοχή, όχι με κριτική και κατάκριση. Απομακρύνετε τις τοξικές σκέψεις. Όταν πιάσετε τον εαυτό σας να περιμένει τελειότητα, θυμίστε του πως κάνετε το καλύτερο που μπορείτε.

Πάρτε ρίσκα
Δείτε τη ζωή σαν περιπέτεια. Προσεγγίστε νέες εμπειρίες σαν ευκαιρίες να μάθετε από αυτές παρά σαν περιστάσεις για να κερδίσετε ή να χάσετε. Κάνοντας αυτό ανοίγετε νέες δυνατότητες και μπορείτε να αυξήσετε την αίσθηση της αποδοχής του εαυτού. Μη κάνοντας αυτό μετατρέπετε κάθε δυνατότητα σε μια ευκαιρία για αποτυχία και αναστέλλετε την προσωπική σας ανάπτυξη.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές εικόνες και επιρροές
Επιλέξτε τους ανθρώπους με τους οποίους εύχεστε να συχνάζετε. Οι αρνητικοί  και απαιτητικοί άνθρωποι σας αποστραγγίζουν την ενέργεια σας και δεν βοηθούν να αυξήσετε την αξία του εαυτού σας. Οι θετικοί άνθρωποι με μια υγιή νοοτροπία μπορούν να σας εμπνεύσουν περισσότερο.

Ξεχάστε το παρελθόν και ξεκινήστε από την αρχή.
Μια καθαρή συνείδηση είναι βασική για την αυτοεκτίμηση. Εάν νιώθουμε άσχημα για πράγματα που έχουμε κάνει στο παρελθόν, με αιθέριους τρόπους, θα προσπαθήσουμε να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας. Τα ατυχήματα συχνά συμβαίνουν γιατί νιώθουμε ότι τα αξίζουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά μπορούμε να το κατανοήσουμε και να το αφήσουμε να φύγει. Το να νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό μας, μας κρατά στο να κάνουμε περισσότερα άσχημα πράγματα.

Τακτοποιήστε
Τακτοποιήστε το σπίτι σας και τη ζωή σας. Καθαρίστε την αταξία από τον χώρο σας – τα πράγματα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο. Εάν δίνετε αξία στον εαυτό σας και στον χρόνο σας θα δώσετε αξία στον προσωπικό σας χώρο και τα αποκτήματα σας και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι. Ένας τακτοποιημένος νους έχει λίγες αλλά επικεντρωμένες σκέψεις, είναι αποφασιστικές και δυνατές και αυτό αντανακλάται  μέσα σε ένα τακτοποιημένο προσωπικό περιβάλλον. Ένας νους με αταξία μπορεί να δημιουργήσει μόνο αταξία, ένας καθαρός νους φέρνει διαύγεια.

Είναι η ώρα… να επιλέξετε να συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας με πλήρη σεβασμό. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τα λάθη που έχετε κάνει. Όσο πιο πολύ τιμάτε και σέβεστε τον εαυτό σας τόσο πιο πολύ θα το κάνουν και οι άλλοι. Για να προσκαλέσετε σπουδαίους ανθρώπους στη ζωή σας, κάντε τον εαυτό σας ένα σπουδαίο άτομο για να είναι μαζί. Το αξίζετε και το δικαιούστε.




             Μετάφραση από: Aruna Lavda (2013). It' s t ime ... for relationships. London: BKIS Publications





No comments:

Post a Comment