8.5.15

Τα μυστικά της επιτυχίας



ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δώσε περισσότερα από όσα παίρνεις

Λέγεται ότι θα πρέπει να δίνουμε περισσότερα στον κόσμο από όσα παίρνουμε από αυτόν. Συμμετέχουμε όλοι σε αυτόν τον κόσμο. Όπως μας βοηθάνε άλλοι να ζήσουμε, παρόμοια χρειάζεται κι εμείς να δίνουμε κάτι σε αυτόν τον κόσμο κάθε μέρα.

 Όταν κοιτάζουμε τη ζωή μας συνειδητοποιούμε ότι αυτό που είμαστε, αυτό που φοράμε, αυτό που τρώμε, αυτό που έχουμε μάθει είναι όλα συνεισφορές των άλλων σε αυτόν τον κόσμο. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις, στις εκπαιδευτικές και ιατρικές υπηρεσίες και σε ποικίλες άλλες υπηρεσίες, συνεισφέρουν για το καλό αυτού του κόσμου και προσφέρουν σε αναρίθμητους ανθρώπους σε μετρητά και είδος. Παρόμοια έχουμε την ευθύνη να δώσουμε, να συνεισφέρουμε κι εμείς για την ευημερία αυτού του κόσμου.

Πρέπει πρώτα από όλα να δημιουργήσουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα, μια ατμόσφαιρα στην οποία ο κάθε ένας μπορεί να συνυπάρξει και να απολαύσει τη ζωή.
Μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα που δίνουν καρπούς και σκιά έτσι ώστε οι γενιές που είναι μετά από εμάς να ωφεληθούν από αυτή την πράξη  μας και να απολαύσουν τη ζωή. 
Η ικανοποίηση μας μπορεί να είναι μια πηγή δύναμης για πολλούς άλλους. Είναι κολλητική και ενδυναμωτική.
Κάποιες φορές, όταν ένα άτομο βρίσκεται σε μια πραγματική κρίση, έχουμε την επιλογή να το στηρίξουμε υλικά, σε περίπτωση που μπορούμε. Αν έχουμε τη νοοτροπία να δίνουμε κάτι στους άλλους κάθε μέρα, ακόμη κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε με υλικά μέσα, υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι να επιστρατεύσουμε υλική στήριξη από εκείνες τις πηγές που μπορούν και θέλουν να το κάνουν. 

Μια σκέψη προσφοράς βοήθειας προς τους άλλους είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο μέσα από το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτοπεποίθηση, θάρρος, ζήλο και ενθουσιασμό.










No comments:

Post a Comment