1.5.15

Τα μυστικά της επιτυχίας



ΟΧΤΩ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Όλοι μας ζούμε μια ζωή που είναι γεμάτη με φιλοδοξίες, βασισμένη στις δράσεις που κάνουμε από το πρωί έως το βράδυ. Κάθε δράση μας στην προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική ή οικονομική σφαίρα είναι γεμάτη με προθέσεις ή αγνές επιθυμίες για να πετύχουμε αυτό που φιλοδοξούμε ή έχουμε θέσει ως στόχο. Τα πράγματα όμως πάνε στραβά όταν η φιλοδοξία αρχίζει να γίνεται έμμονη ιδέα και αρχίζει να επηρεάζει τις σχέσεις, την υγεία και το μυαλό μας, κάποιες φορές ατομικά  και κάποιες φορές ομαδικά. Σε μερικούς ανθρώπους η επιθυμία της επιτυχίας είναι τόσο έντονη και βασανιστική που επηρεάζει τις σκέψεις τους σε τέτοιο βαθμό ώστε χάνουν το ενδιαφέρον τους όταν κάνουν οτιδήποτε τους μεταφέρει μακριά από αυτό τον στόχο.

Η ημέρα της επιτυχίας για κάποιους έρχεται με κόστος – μια τραυματισμένη ψυχή, ένα άρρωστο σώμα και κατεστραμμένες σχέσεις. Για μερικούς η ζωή είναι σαν μια συνεχής πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί. Οι προκλήσεις είναι καλές. Φέρνουν στην επιφάνεια τις εσωτερικές δυνάμεις και βοηθάνε στην αξιοποίηση του κρυμμένου δυναμικού μέσα μας, αλλά μια ζωή στην οποία κάποιος τρώει, κοιμάται και αναπνέει προκλήσεις και στόχους είναι ο λάθος δρόμος προς την επιτυχία. Η κύρια αιτία της επαγγελματικής εξουθένωσης σε νεαρή ηλικία, η οποία οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να γίνουν σοβαρά καταθλιπτικοί και χωρίς ενθουσιασμό, χωρίς ενέργεια και ενδιαφέρον μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στην καριέρα τους και σε άλλες επιδιώξεις της ζωής, ιδίως στην οικογενειακή τους ζωή, είναι μια εμμονή για επιτυχία και μεγάλα όνειρα. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν διαλογισμό και εφαρμόζουν τεχνικές χαλάρωσης επειδή έχασαν την ισορροπία κάποια στιγμή στη ζωή τους και άφησαν τον 'σωστό' δρόμο προς την επιτυχία και τον προορισμό της επιτυχίας μακριά τους, αντί να τον φέρουν προς το μέρος τους.

Σε αυτό το κείμενο θα εξηγηθούν οχτώ διαφορετικά βήματα που χρειάζεται να κάνει κάποιος  σε ένα συναισθηματικό επίπεδο ώστε να καταφέρει την επιτυχία αλλά χωρίς καμία από τις παρενέργειες - με τη μορφή της αγάπης που χάνεται στις σχέσεις, τις σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Με λίγα λόγια θα εξηγηθούν τα βήματα για τον δρόμο προς την επιτυχία.

Απλά σταματήστε για ένα λεπτό αυτό που σκέφτεστε και ρωτήστε τον εαυτό σας αν ένας στόχος ή ένα επίτευγμα είναι τόσο σημαντικό ώστε δεν σας πειράζει να χάσετε μερικές από τις όμορφες σχέσεις αγάπης της ζωής σας, ένα αίσθημα που είναι αγαπητό όταν είναι στην καθαρή και ανιδιοτελή μορφή του. Επίσης, σε τι χρησιμεύει μια αποστολή που πέτυχε εάν κατά τη διαδικασία υποφέρω από διαταραχές του ύπνου ή το πεπτικό μου σύστημα είναι εξασθενημένο ή πάσχω από υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη ή ακόμα και ψυχικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη ή μερικές φορές ακόμη έχω ως τελικό αποτέλεσμα την απόπειρα αυτοκτονίας, όταν ο ίδιος σκοπός της ζωής μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να χάσω την ψυχική γαλήνη, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πετύχω τον σκοπό μου σε ημερομηνία μεταγενέστερη από εκείνη που σκόπευα;

Έτσι, το πρώτο βήμα στο δρόμο προς την επιτυχία είναι να αναθεωρείτε το σκοπό σας σε κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με μικρότερη ταχύτητα από την ταχύτητα με την οποία θα μπορούσατε να δείτε τους άλλους να εργάζονται. Φυσικά, είναι περιττό να πούμε ότι η λανθασμένη ενέργεια με την οποία δουλεύουμε και η οποία μας κάνει να βιαζόμαστε και να ανησυχούμε αρρωστημένα δεν είναι τίποτε άλλο από συναγωνισμό. Ο συναγωνισμός όταν ο συνοδεύεται ή αναμειγνύεται με συγκρίσεις, γίνεται αρνητικός ή αυτοκαταστροφικός. Έτσι, ο συναγωνισμός είναι υγιής, αλλά όχι η σύγκριση - οι συγκρίσεις δεν είναι υγιείς. Επίσης, ενώ κινείστε προς τον προορισμό της επιτυχίας είναι σημαντικό να βάζετε μικρότερους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, αντί να στοχεύετε άμεσα στoν μεγαλύτερo σκοπό. Αυτό είναι σημαντικό διότι μας κρατάει ανάλαφρους στο ταξίδι μας, μας κρατά στον δρόμο προς την επιτυχία και δεν μας αφήνει να κουραστούμε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα κατά περιόδους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να απαλλάξουμε  τον εαυτό μας από το βάρος, ενώ ταξιδεύουμε στον δρόμο προς την επιτυχία που μπορεί να είναι μακρύς κατά καιρούς. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός χαλαρού ταξιδιού για την επιτυχία είναι η ικανοποίηση των ανθρώπων που αποτελούν μέρος του ταξιδιού και όχι η ανάπτυξη κρύων σχέσεων μαζί τους. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι είναι τόσο παθιασμένοι με την εργασία ή τους επαγγελματικούς τους στόχους που μια ημέρα 14 ωρών στο χώρο εργασίας είναι μια κοινή πρακτική για τους πολυάσχολους επαγγελματίες με καθόλου χρόνο για τα μέλη των οικογενειών τους. Αυτό προκαλεί απόσταση και διαφορές μεταξύ τους, αλλά και πολύ συχνά τα παιδιά και οι σύντροφοι της ζωής τους επηρεάζονται αρνητικά από αυτό και παραμένουν δυσαρεστημένοι.

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι γεμάτος με σημαντικές αλλαγές που εμείς, ως ταξιδιώτες, θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να αντιμετωπίσουμε, χωρίς αυτές οι αλλαγές να μας επηρεάζουν αρνητικά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ αδύναμοι στην προσαρμογή στις αλλαγές, λόγω έλλειψης πνευματικής δύναμης και λόγω της τάσης να κοιτούν και να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές αρνητικά. Λέγεται ότι αυτός που μπορεί να προσαρμόζεται γίνεται πραγματικός χρυσός ή πολύτιμος ή με άλλα λόγια πνευματικά αγνός ή ισχυρός. Έτσι, η ικανότητα να προσαρμόζεσαι ή η ικανότητα να αλλάζεις σύμφωνα με τα διαφορετικά ορόσημα που βλέπεις στον δρόμο προς την επιτυχία είναι μια πνευματική δύναμη με την οποία χρειάζεται να γεμίσουμε τον εαυτό μας. Επίσης, όπως και με τα σήματα κυκλοφορίας, απαιτείται η ικανότητα να σταματάς στον δρόμο προς την επιτυχία όταν περνάς από ορισμένες πινακίδες οι οποίες πληροφορούν ότι  αν τις προσπεράσουμε εκείνη τη χρονική στιγμή με την ταχύτητα με την οποία είμαστε, θα έχουμε ένα ατύχημα με τη μορφή ενός άρρωστου σώματος ή μιας διαλυμένης σχέσης ή ενός νου γεμάτου άγχους ή ενός προβληματικού επαγγελματικού ή προσωπικού ρόλου.

Μια άλλη πνευματική ικανότητα είναι η ικανότητα να εντυπώνεσαι νέες δημιουργικές και εποικοδομητικές καταγραφές σύμφωνα  με τις απαιτήσεις των παράπλευρων σκηνών (που μερικές φορές μπορεί να είναι έκπληξη για πολλούς) που μπορεί να συναντήσεις στον δρόμο προς την επιτυχία. Ο τύπος των καταγραφών που μπορεί να χρειαστεί να εντυπωθείς εκείνη τη χρονική στιγμή θα μπορούσε να είναι απλά το να παραμείνεις χωρίς εγωισμό, να διατηρήσεις την αγάπη με κάποιον με τον οποίο τα πράγματα είναι δύσκολα, να αποφύγεις την αρνητικότητα κάποιου και επίσης να μη την εξαπλώσεις, να μην απογοητευτείς ή κουραστείς και να παραμείνεις υπομονετικός, να μη δημιουργήσεις σκέψεις αποτυχίας, να αποδεχθείς τον ρόλο του καθένα με ευκολία, να αναδύσεις τη δύναμη της διάκρισης ανάμεσα στο σωστό και το λάθος ή να παραμένεις οικονομικός στη χρήση των πόρων, όπως τα χρήματα, ο χρόνος και η ενέργεια κ.λ.π. Επίσης, ακριβώς όπως και σε κάθε άλλο ταξίδι, μερικές φορές είναι επίσης σημαντικό να μην κολλάς σε αυτές τις ανεπιθύμητες σκηνές, αλλά να τις αγνοείς ή να τις αφήνεις να φύγουν από εσένα και να συνεχίζεις με αποφασιστικότητα τον δρόμο προς την επιτυχία με την πλήρη προσοχή επικεντρωμένη στον προορισμό της επιτυχίας στον οποίο ολόκληρο το ταξίδι μας είναι αφιερωμένο.










No comments:

Post a Comment