6.7.15

Τα μυστικά της επιτυχίας




ΑΠΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


 Ωριμότητα 

Η ωριμότητα έρχεται από διάφορες εμπειρίες στη ζωή. Κάποιος που γνωρίζει την πραγματικότητα της ζωής συμπεριφέρεται με έναν ώριμο τρόπο.

Είμαστε όλοι ταξιδιώτες που ταξιδεύουμε ο καθένας στις δικές του καθορισμένες διαδρομές, ακόμη κι αν φαίνεται ότι ζούμε όλοι μαζί. Παρόμοια, ο καθένας έχει ένα σενάριο  στο οποίο βασίζονται αυτά που κάνει από καιρό σε καιρό. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ενός ατόμου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Ο καθένας είναι σωστός. Όταν κοιτάμε από τη δική του οπτική θα γίνει κατανοητό ότι αυτό που έχει κάνει είναι σωστό. 

Παρόμοια η ζωή στη γη είναι ενότητα στην πολυμορφία. Υπάρχουν αναρίθμητες γλώσσες, θρησκείες, κάστες, δόγματα, απεριόριστοι τρόποι ζωής τα οποία είναι εκεί για να υπάρχει ένα ποικιλόμορφο σκηνικό για το μεγάλο θέατρο που ονομάζεται ‘ζωή’ στη γη. Ο κόσμος είναι η μεγαλύτερη θεατρική σκηνή κι επίσης ένα γήπεδο και υπάρχουν αναρίθμητοι ηθοποιοί και παίκτες.  Ο καθένας παίζει τον δικό του ρόλο. Υπάρχει ένας ήλιος, ένα φεγγάρι, μια γη και όλα τα ανθρώπινα όντα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.  Ο καθένας έχει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, την ελευθερία να ακολουθήσει ένα κύκλο σπουδών ή επιτηδεύματος, την ελευθερία να ζει …

 Όταν ένα άτομο έχει επίγνωση αυτής της γνώσης και κοιτάζει τον κόσμο από αυτή την οπτική γωνία, δεν θα συμπεριφέρεται ανεύθυνα. Θα συμπεριφέρεται ώριμα, δεν θα βαδίζει μόνο το δικό του μονοπάτι της ζωής αλλά θα μπορεί επίσης να οδηγήσει και τους άλλους σε μια γαλήνια συνύπαρξη.  Ένα ώριμο άτομο εφαρμόζει τη σοφία του και την κοινή λογική του όχι μόνο για να έχει μια γαλήνια και χαρούμενη ζωή αλλά επίσης και για να διαφωτίσει τους άλλους σχετικά με τις διαφορετικές όψεις της ζωής.

 Η ζωή δεν είναι ‘τιμωρητική’ αλλά μεταρρυθμιστική. Ποτέ μη σκέφτεστε ότι ο Θεός και η ζωή είναι εκεί για να καταστρέψουν την ύπαρξη κάποιου.





No comments:

Post a Comment