3.7.15

Στοχασμοί

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

fearless 4

Εάν επρόκειτο να συνοψίσω τις δύο πιο ισχυρές δυνάμεις στον κόσμο, αυτές θα ήταν ο φόβος και η αγάπη. Από ποια από αυτές τις δύο εσωτερικές δυνάμεις καθοδηγούνται οι σκέψεις, τα λόγια και οι συμπεριφορές σας;

Πολλοί ίσως θα σκέφτονται ότι το αντίθετο της αγάπης είναι το μίσος και το αντίθετο του φόβου είναι η εμπιστοσύνη. Ωστόσο, ας το ξανασκεφτούν. Όταν είμαι φοβισμένος, είμαι ακόμα πιο μακριά από την αλήθεια μου, την εσωτερική δύναμη και εξουσία μου. Και όταν είμαι χωρίς αγάπη, είναι πιθανώς επειδή φοβάμαι να δείξω αγάπη και όχι απαραίτητα επειδή μισώ.

Ας δούμε πόσο ζείτε τη ζωή σας με φόβο:
- Έχετε μαζί σας το κινητό σας όλη την ώρα απλά και μόνο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης;
- Κλειδώνετε όλες τις πόρτες του σπιτιού σας όταν είστε στο σπίτι, και τις ελέγχετε διπλά;
-Είστε καχύποπτοι στους κάδους απορριμμάτων, σε περίπτωση που θα μπορούσαν να έχουν μια βόμβα;
-Πανικοβάλλεστε όταν βλέπετε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας τριγύρω;
-Φαντάζεστε συχνά τα χειρότερα σενάρια σε κάθε κατάσταση;

Εάν απαντήσατε ναι στα περισσότερα από τα παραπάνω, τότε έχετε παραδοθεί. Και έχετε παραδοθεί στο φόβο. Είναι καθήκον της δύναμης του κακού να σας κάνει να φοβάστε και είναι καθήκον της δύναμης του καλού να σας εμπνεύσει να αγαπάτε. Κάθε φορά που υποχωρούμε στο κακό, υπάρχει όλο και λιγότερη αγάπη στον κόσμο για να εξαπλωθεί γύρω.

 fearless 2

Ο φόβος μας κάνει μόνο προστατευτικούς, αμυντικούς, επιφυλακτικούς. Ο φόβος είναι η μητέρα της αμφιβολίας, του σκεπτικισμού, της καχυποψίας και της δυσπιστίας. Και όταν αυτά τα χαρακτηριστικά λαμβάνουν γέννηση δεν υπάρχει αρμονία, μόνο διαχωρισμός και  διχόνοια.

Πριν από μερικά χρόνια μια έκθεση έδειξε ότι στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου υπήρχε μια πολύ πιο αυξημένη αντίληψη σχετικά με τα εγκλήματα του δρόμου και τις διαρρήξεις των σπιτιών από ό, τι ήταν στην πραγματικότητα. Στην προσπάθεια μείωσης του εγκλήματος, οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της κυβέρνησης είχαν απλώς ενσταλάξει τον φόβο στον πληθυσμό.

Αυτό θέτει επίσης μια άλλη ερώτηση σχετικά με το αν έλκουμε αρνητικά πράγματα προς εμάς όσο περισσότερο σκεφτόμαστε γι' αυτά. Καθώς δίνουμε σε αυτά περισσότερο χώρο στον νου μας, τα δίνουμε δύναμη. Το ίδιο μπορεί να ισχύει όσον αφορά τον καρκίνο - καθώς επισημαίνεται ως η κύρια αιτία του θανάτου, ο φόβος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος και οι περιπτώσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

fearless 5

Καθώς τα τρομερά γεγονότα αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να επιλέξουμε ποια πλευρά θα υποστηρίξουμε. Δεν έχει να κάνει με αυτή τη θρησκεία ή την άλλη θρησκεία. Δεν έχει να κάνει με την Αμερική ή τη Ρωσία. Αυτές δεν είναι οι πιο ισχυρές δυνάμεις. Ο φόβος είναι ο πραγματικός εχθρός και μπορεί να ηττηθεί μόνο από την αγάπη.

Το έργο της θρησκείας, της πολιτικής και της επιστήμης ήταν για να ενσταλάξει την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη, την αγάπη, την ειρήνη, την εμπιστοσύνη και το αίσθημα της ασφάλειας στην ψυχή. Όμως ακόμα και σήμερα, πολλοί ζουν με τον φόβο του Θεού, της κυβέρνησης και των γιατρών! Ωστόσο, όταν αγγίζουμε την αγάπη και την αλήθεια μέσα μας κερδίζουμε εκείνη την ειρήνη και την ασφάλεια για τους εαυτούς μας.

fearless 1

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφυπνίζονται ως προς το γεγονός ότι χρειάζεται να ενδυναμωθούμε εσωτερικά. Δεν έχει να κάνει με την αγάπη των ατόμων. Έχει να κάνει με το να αναδύσουμε ανιδιοτελή αγάπη από βαθιά μέσα μας και να εμπιστευτούμε τη Δύναμη της Αγάπης.

Ενσταλάζουμε επίσης φόβο στον εαυτό μας με το να θυμόμαστε το παρελθόν ή με το να ανησυχούμε για το μέλλον. Αλλά φανταστείτε ότι αυτή ακριβώς η στιγμή τώρα είναι ένα απόλυτα αγνό λεπτό, ένα αμόλυντο, χωρίς φόβο λεπτό. Αυτό το λεπτό έχω να επιλέξω ανάμεσα στην αγάπη ή στον φόβο.

fearless 6


Και σε ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο: ας αφήσουμε αυτή τη λέξη «δικό μου». Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι δικό μου και κανείς δεν είναι δικός μου. Έχω φόβο όταν κρατιέμαι σε προσωρινά πράγματα. Σπίτια, αυτοκίνητα, χρήματα και χρυσάφι όλα θα περάσουν και θα θαφτούν, θα καούν και θα φύγουν. Αλλά εγώ, το ον του φωτός, γεμάτο με αρετές και δυνάμεις, θα επιβιώσω. Όταν αφήνουμε το προσωρινό, ελευθερώνουμε το αιώνιο πνεύμα μας.

Ήρθε η ώρα ... να είμαστε άφοβοι και να επιτρέψουμε στη Δύναμη της Αγάπης να κάνει τη δουλειά της. Να αφήσουμε όλα αυτά που είναι προσωρινά και να γεμίσουμε δύναμη από μέσα μας.  Ήρθε η ώρα να φοβόμαστε λιγότερο και να αγαπάμε περισσότερο.




Mετάφραση από: http://www.itstimetomeditate.org/fear-less/






No comments:

Post a Comment