20.2.19

Η αγάπη και ο πόνος πηγαίνουν χέρι- χέρι ( Μέρος 3);



Η αγάπη και ο πόνος πηγαίνουν χέρι- χέρι; ( Μέρος 3);



Όταν υπάρχει τόσο πολύ πόνος δεν μπορούμε να στηριχτούμε στην αληθινή μας δύναμη και να νοιώσουμε την ενέργεια της αληθινής μας αγάπης. Μόνο η δύναμη της αγνής αγάπης του Θεού, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τον καταπιεσμένο πόνο που βρίσκεται μέσα στο υποσυνείδητο μας. Όταν περνάτε μια κατάσταση που σας δημιουργεί πόνο, πρέπει να αγαπάτε τον εαυτό σας, να σταθεροποιείτε τον εαυτό σας και να πηγαίνετε στη σιωπή. Παρατηρείτε εκείνο τον πόνο χωρίς να νοιώθετε φόβο εξ αιτίας του . Παρατηρείτε τον για να απαλλαχτείτε απ αυτόν και κατανοήστε τι είναι αυτό που τον φέρνει μέσα σας.

Γενικά, η απάντηση είναι ότι έχει σχέση με τους άλλους: * αυτός/ αυτή δεν μ αγαπάει πια και γι’ αυτό νοιώθω πόνο, * Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν, * Η αγάπη αυτού/αυτή δεν μου δίνει αυτά που μου έδινε πριν.

Αν κάποιος σας αγαπούσε και τώρα σταμάτησε να σας αγαπάει, θα σας κάνει να νοιώσετε πόνο; Ή είναι η δική σας προσδοκία ή επιθυμία  να συνεχίσει εκείνο το άτομο να σας δίνει αξία ή να σας αγαπάει όπως πριν , που σας παγίδεψε στον πόνο; Είναι ότι δεν αποδέχεστε την αλλαγή; Η αλήθεια είναι ότι εμείς φέρνουμε την οδύνη μέσα μας. Αν δεν θέλετε να υποφέρετε, αρχίστε από τώρα να μην  ανέχεστε να υποφέρετε πιά. Κανείς δεν μπορεί να σας δημιουργήσει πόνο ή να σας τραυματίσει, εκτός αν εσείς το επιτρέψετε. Έτσι, πως το επιτρέπετε; Με το να γίνεστε μια ηλεκτρική σκούπα , που ρουφάει τα καλά και τα κακά των άλλων και έτσι υποφέρετε. Είναι οι προσδοκίες που έχουμε σε εκείνους που αγαπάμε που μας κάνουν ευάλωτους κι έτσι υποφέρουμε.


Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
Ν. Ζορμπά 38 Λ. Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά
Email: thessaloniki@gr.brahmakumaris.org
Τηλ. 2310 828491 κιν  6938886854


No comments:

Post a Comment