5.6.19

Μειώστε το Stress ( Μέρος 2)





Μειώστε το Stress      



Υπάρχουν πολλές έρευνες για τα θετικά αποτελέσματα που έχουν μικρές πράξεις  καλοσύνης σε αυτούς που τις κάνουν και σ αυτούς που τις λαμβάνουν.  Η καλοσύνη μας υπενθυμίζει το καλύτερο που υπάρχει μέσα σε μας και στους άλλους. Μας ξαναθυμίζει ότι είμαστε μια ανθρώπινη οικογένεια. Μια μικρή πράξη καλοσύνης κάθε μέρα μπορεί να αλλάξει το βλέμμα μας για ολόκληρη τη ζωή .

 Αν το διαβάζετε αυτό θα έχετε την περιέργεια τουλάχιστον για
 το τι ονομάζεται stress.  Έχετε αρκετό ενδιαφέρον να σταματήσετε να τρέχετε και να στρέφεστε ενάντια στην κατάσταση, το άτομο ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι δημιουργεί το stress σας. Όταν το κάνουμε αυτό, συχνά βρίσκουμε ότι δεν ήταν τόσο κακό όσο το φανταζόμασταν και ότι στην πραγματικότητα, η φαντασία μας ( οι σκέψεις )  το έκανε πιο τρομερό από ότι ήταν στην πραγματικότητα.

Γνώση του εαυτού. Όσο πιο πολύ γνωρίζουμε τον εαυτό τόσο πιο άνετα νιώθουμε μέσα μας. Παρατηρείτε τον εαυτό αντικειμενικά και με αναγνώριση των θετικών σας ιδιοτήτων.  OK, μπορεί να μην είστε τέλειοι. Είναι κανείς; Μπορείτε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι; . Όταν βασιζόμαστε  στον καλύτερο μας εαυτό, δυναμώνουμε και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και να αλλάξουμε τις αρνητικές μας συνήθειες με τις πιο θετικές και στηρικτικές που έχουμε.

Αυτή είναι η ικανότητα μας να ανταποκρινόμαστε θετικά στις καταστάσεις και τους άλλους : να βλέπουμε τη λύση, το όφελος ή πως να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Το να συγχωρούμε επίσης είναι δύναμη. Η συγχώρεση είναι ένα δυνατό όπλο ενάντια στο  stress. Αρχίστε να χτίζετε την συγχώρεση μέσα σας από σήμερα βλέποντας το δώρο στις προκλητικές καταστάσεις ή ένα καλό πράγμα στο άτομο που σήμερα σας έκανε να νιώθετε  stress
.
Φροντίδα του εαυτού.  Που σημαίνει αναγνωρίζω και καλλιεργώ το καλύτερο που υπάρχει μέσα μου σε καθημερινή  βάση.  Όταν το κάνουμε αυτό , με τον καιρό, βλέπουμε ότι τα πράγματα που πριν μας δημιουργούσαν πριν , τώρα πια δεν μας δημιουργούν. Βλέπουμε τα πράγματα  διαφορετικά. Βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα. Βλέπουμε πως, οι σκέψεις που πριν ήταν τέρατα , δεν είναι πια τέρατα και ότι αυτές μας βοηθάνε να μεγαλώσουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί.

Ο Διαλογισμός. Η άσκηση στο Διαλογισμό μας δίνει τη δυνατότητα να χαλαρώνουμε, να ηρεμούμε, να γαληνεύουμε και να σιωπούμε, να γινόμαστε σταθεροί. Μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουμε τα μοτίβα του stress που υπάρχουν μέσα μας με αποδοχή, γαλήνη και σταθερότητα. Μπορεί, το stress να γίνει ακόμη και μια κατάσταση του παρελθόντος.




Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
Ν. Ζορμπά 38 Λ. Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά
Email: thessaloniki@gr.brahmakumaris.org
Τηλ. 2310 828491 κιν  6938886854




No comments:

Post a Comment