18.7.19

Πνευματική Παιδεία





Πνευματική Παιδεία


Η Πνευματική Παιδεία μας οδηγεί πίσω στην κατανόηση και την εμπειρία της ολιστικής μας ύπαρξης σαν ανθρώπινα όντα, στην γνώση ότι είμαστε πνευματικά καθώς επίσης και φυσικά, νοητικά και συναισθηματικά όντα.


Η αληθινή Πνευματική Παιδεία θα πρέπει να περιγράφεται σαν:
• Εκμάθηση από τους άλλους
• Ανάπτυξη μέσω των άλλων
• Ενσωμάτωση με τους άλλους
• Μοίρασμα με τους άλλους


Όταν μαθαίνουμε με ειλικρίνεια, μόνο τότε μπορούμε να έχουμε πνευματική πρόοδο. Όταν προοδεύουμε, συνταιριαζόμαστε με τους άλλους και είναι σ αυτό το συνταίριασμα που υπάρχει φυσικό και αμοιβαίο μοίρασμα με την φύση και τις άλλες ψυχές. Αυτές οι τέσσερις διαδικασίες εκπαίδευσης σταθερά δουλεύουν, αλλά μόνον όταν αυτό συμβαίνει με ένα διασκεδαστικό και ουσιώδη τρόπο, οι πνευματικές πηγές της ζωής, όπως η γαλήνη, η χαρά και η αγάπη, είναι που δραστηριοποιούνται και χρησιμοποιούνται δημιουργικά.

Αυτές οι πηγές, μαζί με τον νου και την διάνοια, εμπλουτίζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, τον τρόπο που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε τον ιδωτικό μας χώρο μέσα σ αυτόν. Αυτές οι πηγές είναι οι αρχικές ιδιότητες του εαυτού, τις οποίες προφανώς δεν έχουμε χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποκτώντας πνευματική επίγνωση, αρχίζουμε να αξιοποιούμε  και να χρησιμοποιούμε αυτές τις θετικές ενέργειες.


No comments:

Post a Comment