24.7.19

Stress





Τα Συμπτώματα του Stress



Όταν νιώθουμε στρεσαρισμένοι έχουμε κάποια ιδιαίτερα φυσικά (σωματικά) και ψυχολογικά ( νοητικά) συμπτώματα, των οποίων την σημασία δεν καταλαβαίνουμε πλήρως. Είναι φυσιολογικές ενδείξεις - στο σώμα ή στο νου μας, που έρχονται να μας πουν κάτι έτσι που να επανεξετάσουμε και να αλλάξουμε τις πρωτεραιότητες στη ζωή μας. Κάποιες απ τις κοινές ενδείξεις :


1. Μοναξιά – μπορεί να νιώθουμε απομονωμένοι ( μοναχοί) από τους φίλους και την οικογένεια μας ή να έχουμε για αρκετό καιρό μια αίσθηση ότι είμαστε « μόνοι μέσα στο πλήθος».


2. Ανασφάλεια – Μπορεί ξαφνικά να νιώθουμε ντροπή ή έλλειψη εμπιστοσύνης με πολύ κοντινούς ανθρώπους. Ή μπορεί να πιστεύουμε ότι πάντα μας κριτικάρουν ή μας κρίνουν.


3. Απώλεια της συγκέντρωσης και της μνήμης μπορεί να μας είναι δύσκολο να θυμηθούμε πρόσφατες συνομιλίες ή υποσχέσεις. Συχνά μπορεί να νιώθουμε μπερδεμένοι, έτσι που να είναι πολύ δύσκολη η κατανόηση και η ενθύμηση πληροφοριών.


4. Κόπωση ( Κούραση) και δυσκολίες στον ύπνο – αν και μπορεί να νιώθουμε σταθερά νυσταγμένοι, μπορεί επίσης να βρίσκουμε αδύνατο το να μπορούμε να κοιμηθούμε.


5. Δάκρυα και συναισθηματικές αλλαγές – ένα απ τα πιο κοινά συμπτώματα είναι ότι κλαίμε εύκολα. Μπορεί επίσης να έχουμε συναισθηματικές αλλαγές  - χαρά που να ακολουθείται από λύπη και το αντίθετο.

No comments:

Post a Comment