29.9.19

Κατανοήστε τα διάφορα είδη σκέψεων που δημιουργεί ο Νους ( Μέρος 4)






Αρνητικές Σκέψεις



Αν οι σκέψεις σας στηρίζονται στα πέντε ελαττώματα ή έχουν σχέση με συναισθήματα (εξηγήσαμε στο προηγούμενο άρθρο), είναι σαν να έχετε δηλητηριάσει το νου και την ατμόσφαιρα γύρω  σας . Ανεξάρτητα πόσο σωστοί είστε. Σκεπτόμενοι αρνητικά πάντα θα χάνετε, γιατί οι αρνητικές σκέψεις απομακρύνουν τον σεβασμό που έχετε για τον εαυτό σας και τον σεβασμό που έχουν οι άλλοι για σας. Γενικά μιλώντας, οι άνθρωποι που σκέπτονται πολύ αρνητικά για τους άλλους συχνά θα είναι μόνοι τους, ακόμη κι αν έχουν πολλές σχέσεις. Συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν κάποιον που έχει θυμώσει, γιατί ο θυμός είναι σαν μια φωτιά που καταστρέφει και δημιουργεί ζημιά και κανείς δεν θέλει να πλησιάσει αυτήν την φωτιά. 
Ένα αρνητικό άτομο που βλέπει μόνο την  αρνητική πλευρά των πραγμάτων δημιουργεί δυσαρμονία στο άμεσο περιβάλλον του. Αυτό το είδος της σκέψης  είναι πιο συνηθισμένο στους σημερινούς ανθρώπους και αποτελεί μια από τις αιτίες δημιουργίας  stress, επιθετικότητας και πόνου στην παρούσα κοινωνία μας.

Σ ένα πρακτικό επίπεδο, οι αρνητικές σκέψεις σας κάνουν να χάσετε ενέργεια και σας αποδυναμώνουν. Είναι μια μορφή εσωτερικής μόλυνσης που θα πρέπει να καθαρίσει έτσι που ο νους σας να γίνει ένα αποδοτικό όργανο.

(Αύριο η συνέχεια …. )

No comments:

Post a Comment