27.9.19

Κατανοήστε τα διάφορα είδη σκέψεων που δημιουργεί ο Νους ( ΜέροςPart 2)




Άχρηστε ς σκέψεις



Άχρηστες είναι οι σκέψεις που μας γεμίζουν ανησυχία και αγωνία , όταν εμφανίζονται στο νου μας. Δεν είναι καθόλου εποικοδομητικές . Οι άχρηστες σκέψεις είναι γρήγορες και επαναλαμβανόμενες και δεν οδηγούν πουθενά. Συχνά αναφέρονται σε πράγματα του παρελθόντος: * αυτό δεν έπρεπε να συμβεί  * γιατί η τάδε μου είπε αυτό; Πολλές σκέψεις για πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή ανησυχίες για το μέλλον , όπως: * τι θα συμβεί αύριο;* πως αυτό θα συμβεί; * τι θα κάνω, αν μείνω μόνη μου;* αν ήμουν εκεί, δεν θα συνέβαινε αυτό . * αν το ήξερα τότε, θα μπορούσα να κερδίσω. * όταν αποκτήσω τις δεξιότητες, θα κερδίσω τον σεβασμό από τους ανωτέρους μου.  



Η ικανότητα σας να συγκεντρώνεστε γίνεται αδύναμη εξ αιτίας αυτών των  άχρηστων σκέψεων. Αν έχετε πολλές σκέψεις χρησιμοποιείτε περισσότερη ενέργεια και χρόνο για να φέρετε σε πέρας κάθε καθήκον. Οι πηγές της αρνητικότητας επίσης βρίσκονται μέσα σ αυτές τις σκέψεις. 


Από την στιγμή που το παρελθόν έχει ήδη περάσει και το μέλλον ακόμη πρόκειται να έρθει, αυτές οι σκέψεις όχι μόνο δεν είναι χρήσιμες αλλά και αδυνατούν την εσωτερική σας δύναμη και σας εξουθενώνουν. Είναι σημαντικό να μάθουμε να αποφεύγουμε αυτό το μοτίβο των σκέψεων. Μ αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να είστε πιο συγκεντρωμένοι και η δύναμη σας να παίρνετε αποφάσεις θα μεγαλώνει.  


(Αύριο η συνέχεια …..)

No comments:

Post a Comment