30.10.19

Ανησυχώ ή Ενδιαφέρομαι; ( Μέρος 1)




Ανησυχώ ή Ενδιαφέρομαι ( Μέρος  1)



Μια από τις πιο λαθεμένες πεποιθήσεις που έχουμε αποκτήσει από την παιδική μας ηλικία είναι ότι η ανησυχία είναι ενδιαφέρον. Οι γονείς μας είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν και ήταν οι πιο κοντινοί μας από την παιδική  μας ηλικία. Μόλις γεννηθήκαμε, στην πραγματικότητα ήμασταν γεννημένοι και από πριν, ακόμη και όταν ήμασταν στην κοιλιά της μητέρας μας, άρχισαν οι γονείς να μας μεταφέρουν την ενέργεια αυτής της πεποίθησης μέσω των σκέψεων τους και αργότερα όταν ήμασταν μπροστά τους σαν φυσικές παρουσίες , μέσω των σκέψεων,  των λόγων και των πράξεων τους , τα οποία εμείς πιάναμε, επειδή είμαστε πνευματική ενέργεια, που όχι μόνον εκπέμπει ή μεταδίδει αλλά επίσης απορροφά ενέργεια. Καθώς μεγαλώναμε, αυτή η ψεύτικη πεποίθηση συνέχιζε να μας διαπερνάει επειδή  από τον καθένα που συναντούσαμε και ήμαστε κοντά , συμπεριλαμβανομένων των φίλων,  των συγγενών κλπ σε αιθέριο καθώς και σε φυσικό επίπεδο αρχίσαμε σιγά σιγά να αποδεχόμαστε αυτήν την πεποίθηση σαν εντελώς αληθινή και ζούσαμε σύμφωνα μ αυτήν  και επίσης την ίδια μεταφέραμε και στους άλλου. Γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να βρεις σήμερα  έστω και ένα άτομο που να μην ζει σύμφωνα με αυτήν ή να μην την φέρνει μέσα στην καθημερινή του ζωή στον έναν ή στον άλλον βαθμό.

Ένα πολύ κοινό παράδειγμα της παραπάνω πεποίθησης είναι η  περίπτωση που αργήσαμε να επιστρέψουμε στο σπίτι από το γραφείο. Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι ,  τα μέλη της οικογένειας μας έκαναν χιλιάδες ερωτήσεις για το που ήμασταν και γιατί δεν τους τηλεφωνήσαμε και έτσι έκαναν πολλές αρνητικές υποθέσεις . Γιατί; Επειδή ανησύχησαν για μας. Φυσικό να εκπλαγήκαμε, επειδή εννιά στις δέκα φορές αργούμε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος , αλλά εκείνοι μας εξηγούν ότι ανησυχούν για μας, επειδή ενδιαφέρονται για μας. Όμως η ανησυχία δεν είναι φροντίδα. Η ανησυχία είναι φόβος ή αγωνία και η φροντίδα είναι αγάπη ή ενδιαφέρον, αυτά είναι δυο αντίθετα  συναισθήματα , τα οποία δεν μπορούν να υπάρχουν μαζί ταυτόχρονα.

Στο επόμενο μας άρθρο θα εξηγήσουμε πως σε ένα αιθέριο ενεργειακό επίπεδο, η αληθινή αγάπη και το ενδιαφέρον είναι περισσότερο ευεργετικά από  ότι η ανησυχία που δημιουργείται σε αρνητικές καταστάσεις, τις οποίες καθημερινά αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας.



No comments:

Post a Comment