18.10.19

Η Τέχνη να ξεχνώ στις Σχέσεις



Η Τέχνη να ξεχνώ  στις Σχέσεις


Μερικές φορές, σε κάποιον μπορεί να  πάρει δυο λεπτά για να σας πει κάτι που να σας κάνει να νιώσετε αληθινά άσχημα- αυτός μπορεί να χρειάστηκε δυο λεπτά , αλλά αυτό μπορεί να υπάρχει καταχωρημένο μέσα στο νου σας για  δυο μήνες ή ακόμη και για δυο χρόνια αργότερα. Πως
μπόρεσε να το κάνει! Ποιος νομίζει ότι είναι! Κάτι συνέβη για δυο λεπτά κι εσείς το θυμάστε, το επαναλαμβάνετε ξανά στο νου και στα λόγια σας καθώς επικοινωνείτε με τους άλλους. Συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε την σκηνή στο νου σας. Όπως μια πράξη επαναλαμβάνετε σε έναν αγώνα μπάσκετ, βλέπετε την επανάληψη από διαφορετικές  πλευρές και κρίνετε την σκηνή με διαφορετικούς και αρνητικούς τρόπους και φτάνετε σε διαφορετικά συμπεράσματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι  αρνητικής φύσης. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνετε εκείνη την εμπειρία στο πνευματικό σας μητρώο. Οι μνήμες και οι εμπειρίες που έχουν να κάνουν με τις εμπειρίες που επαναλαμβάνονται συνεχώς στον συνειδητό νου μπαίνουν στο υποσυνείδητό σας, έτσι ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα θυμάστε αυτό που σας είπαν. Το άλλο άτομο αλάφρωσε τον εαυτό του και το ξέχασε αμέσως . 


Είναι όπως ο γείτονας σας που πετάει έξω από το σπίτι του τα σκουπίδια, στο δικό σας χώρο και το ξεχνάει κι εσείς αφήνετε εκείνα τα σκουπίδια να παραμείνουν εκεί, χωρίς να σκέφτεστε να τα καθαρίσετε. Κάποιος πετάει κάποια λόγια σε σας και το ξεχνάει, αλλά εσείς όχι μόνο δεν τα ξεχνάτε, αλλά τα επαναλαμβάνετε μέσα στο νου σας με έναν τέτοιο τρόπο, έτσι που αυτή η επανάληψη να μην σταματάει ούτε την ώρα που πηγαίνετε για ύπνο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε. Πρέπει να μάθουμε την τέχνη να ξεχνάμε τις μνήμες που δημιουργούν σκιές πόνου στο παρόν μας.
  Το παρελθόν ήδη πέρασε και αυτό που υπάρχει τώρα είναι η παρούσα στιγμή.


No comments:

Post a Comment