19.11.19

Νικήστε το Συναίσθημα της Ζήλειας ( Μέρος 1)



Νικήστε το Συναίσθημα της Ζήλειας ( Μέρος 1)



Ο Θεός κάποτε έδωσε το κλειδί του καλού και του κακού karma ( καλής και κακής δράσης) σ έναν άνδρα. Αυτός χρησιμοποιούσε το κλειδί για κάποιο χρονικό διάστημα για να κάνει καλό κάρμα ( η δράση του να έχει καλά αποτελέσματα) . Τότε ήταν η εποχή της ανθρωπότητας.  Με την πάροδο του χρόνου καθώς έπαιζε διαφορετικούς  ρόλους στο παγκόσμιο θέατρο,  το κλειδί χάθηκε και ο άνδρας άρχισε να κάνει διαβολικό κάρμα ( η δράση του να παράγει κακά αποτελέσματα) . Αυτός ο άνδρας άρχισε να ταυτίζεται με το διαβολικό  ( αυτό που διαβάλει την αλήθεια ) τόσο πολύ που ξέχασε τον αρχικό καλό του εαυτό και νόμιζε ότι αυτός ήταν ο αληθινός του χαρακτήρας. Αυτή ήταν η νύκτα της ανθρωπότητας. Γι αυτό στις γραφές, λαθεμένα αναφέρεται ότι ακόμη και οι άγγελοι μερικές φορές ένιωθαν ζήλεια. Στις  Ινδικές γραφές, δείχνουν λαθεμένα, ότι  οι θεότητες, που ήταν οι πρώτοι άνδρες και οι πρώτες γυναίκες, ότι υπήρχαν ς φορές ένιωθαν ζήλεια. Αυτή ήταν η αντίληψη των ανθρώπων που έχτισαν ναούς και έγραψαν γραφές στην μνήμη των θεοτήτων, από την εποχή που οι θεότητες χάθηκαν ! οι θεότητες ( οι καλοί άνδρες και γυναίκες ) δεν ήταν τίποτε άλλο από εμάς στις πρώτες μας γεννήσεις καθώς ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην γέννηση και την επαναγέννηση σαν αψεγάδιαστα όντα. 

Σήμερα οι άνθρωποι είναι αδύναμα όντα που έχουν την ικανότητα να νιώθουν τόσα πολλά συναισθήματα, θετικά και αρνητικά. Πόνο, θυμό, ευτυχία, συμπόνια… ο κατάλογος είναι ατελείωτος . Απ όλα αυτά το πιο ισχυρό και κυρίαρχο συναίσθημα είναι της ζήλειας. Όταν βλέπουμε τους διάφορους παίχτες σ αυτό το παιχνίδι της ζωής να παίζουν διάφορους ρόλους, μερικές φορές ενώ  τους βλέπουμε με τα γυαλιά της συνειδητότητας ρόλου, νιώθουμε αισθήματα ζήλειας ή την επιθυμία να είμαστε σαν αυτούς. Η σύγκριση γεννιέται μέσα στον νου μας. 

Όσο  είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε φιλοδοξίες να καταφέρουμε επιτυχία, δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να τα καταφέρουμε μερικές φορές βλέπουμε κάποιον άλλον ή κάποιους άλλους πως ενεργούν και αυτό μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής , αλλά όταν κοιτάμε τους έχοντας αισθήματα σύγκρισης και  χαμηλής αυτοεκτίμησης, τότε νιώθουμε ζήλεια. Η ζήλεια μας βγάζει έξω από τον έλεγχο μας και έχουμε αντίθετα αποτελέσματα στις σχέσεις μας, αυτά τα βήματα μας οδηγούν σε τέτοια αισθήματα.

(Αύριο η συνέχεια …)





Πνευματικό Κέντρο Brahma kumaris
Ν. Ζορμπά 38Λ Θεσσαλονίκη
Τηλ 2310828491
Email: thessaloniki@gr.brahmakumaris.org
Blog: http//:truthandspirituality.blogspot.com
Fb: Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris -Θεσσαλονίκη




No comments:

Post a Comment