26.11.19

Ανάλυση της Επιτυχίας και της Αποτυχίας (Μέρος 1)

Ανάλυση της Επιτυχίας και της Αποτυχίας (Μέρος 1)



        Όταν αντιλαμβάνεστε ότι είστε πετυχημένοι, νιώθετε θετικοί και χαρούμενοι. Ωστόσο όταν αποτυγχάνετε, νιώθετε ηττημένοι. Ο ορισμός της επιτυχίας και της αποτυχίας ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτιέται από την ζωή που κάνετε.

 Είναι σημαντικό να διευκρινίσετε καλά τι σημαίνει για σας επιτυχία και αποτυχία, επειδή βάση του ορισμού σας, θα νιώθετε περισσότερη ή λιγότερη εσωτερική ευημερία, ευτυχία και ολοκληρωμένοι. Υπάρχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα ευτυχίας και αποτυχίας. Για παράδειγμα, για κάποιους η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να είναι ευτυχισμένοι και να την εκπέμπουν, ότι κι αν συμβαίνει μέσα ή έξω. Κάποιοι, αν μπορούν  να παραμένουν ευτυχισμένοι ενώ έχουν κάποια αποτυχία, αυτό  γι’ αυτούς σημαίνει επιτυχία.  Επειδή γι’ αυτούς ευτυχία σημαίνει να είναι συνδεδεμένοι με την εσωτερική τους αξία ή τον εσωτερικό τους εαυτό. Η αποτυχία δεν μειώνει την ζωτικότητα τους, την ικανοποίηση τους. Τα μεγαλύτερα ή μικρότερα εξωτερικά επιτεύγματα δεν μειώνουν την ποιότητα ή την ευτυχία του εσωτερικού όντος .

Το σημαντικό είναι ότι εσείς πιστεύετε στον ορισμό σας σχετικά με την επιτυχία και την αποτυχία. Κάποιες ιδέες που μοιράζονται μπορεί να λειτουργούν σαν οδηγός σας, αλλά, στο τέλος, κάθε άτομο πρέπει να δημιουργήσει τον δικό του ορισμό, τις δικές του οδηγίες και παράγοντες  για την επιτυχία και την αποτυχία. Μετά καθένας στηριζόμενος σ αυτές τις οδηγίες και πεποιθήσεις, θα αξιολογεί την επιτυχία και την αποτυχία.  Μπορείτε να στοχαστείτε σχετικά με την αληθινή επιτυχία και αποτυχία και ανάλογα με το νόημα που δίνετε, να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις αξίες και τις προσπάθειες που θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας.  

No comments:

Post a Comment