9.11.13

Eσωτερική ομορφιά




.................................................................................
ΑΡΕΤΕΣ
.....................................................................................................


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ


Η ικανοποίηση είναι σαν ένα υπόγειο ποτάμι του οποίου η πορεία δεν μπορεί να εμποδιστεί. Στην επιφάνεια οι άνθρωποι χτυπούν με το πόδι, σπρώχνουν, τραβούν. Το έδαφος ραγίζει ή ερημώνει, αλλά από κάτω το ποτάμι ρέει. Ακόμη κι εάν σε κάποιο σημείο είναι μόνο μια σταγόνα στο σκοτάδι.

Το νερό στο επίπεδο του εδάφους βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο μόλυνσης, αποξήρανσης, χρήσης, άντλησης, πόσης αλλά το υπόγειο νερό είναι ανεκμετάλλευτο. 

Η ικανοποίηση είναι το ίδιο. Είναι μια σταθερή αφανής κίνηση προς τα εμπρός. Δεν είναι αμφισβητήσιμη, αλλά όταν το τοπίο του νου, η επιφάνεια της ζωής υφίσταται κάποια αναστάτωση, το ποτάμι ανταποκρίνεται, αλλάζει, ρέει μέσα και γύρω, αν και παραμένει αόρατο. Aπλά αυτό ποτέ δεν στερεύει.

Για να είναι κάποιος ικανοποιημένος απαιτείται μια βαθιά κατανόηση - η ανάγκη να γνωρίζει και απαλά να προβλέπει τις κινήσεις του νου και επίσης να αισθάνεται την έλξη του προορισμού που βρίσκεται πίσω από κάθε τι. 

Η ικανοποίηση είναι μια μελέτη της ζωής, όχι απλά μια ήπια αποδοχή της. Οι άνθρωποι λένε: μη σκέφτεσαι τόσο πολύ, αλλά για να είσαι ικανοποιημένος, πρέπει να απολαμβάνεις το να σκέφτεσαι πολύ βαθιά, να παρατηρείς πολύ προσεκτικά, να ανταποκρίνεσαι πολύ ήσυχα, να κινείσαι σύμφωνα με το χρόνο. Και περισσότερο από κάθε τι, το νερό χρειάζεται τη δύναμη της ροής για να κινηθεί μέσα από τους παράξενους όγκους και τα φουσκώματα του υποσυνείδητου. Χωρίς τη ροή μπορεί να υπάρχει εξυπνάδα, αλλά πάντα θα υπάρχει κατάθλιψη, ένα αίσθημα ότι μπορεί απλά να κολήσεις. 

Η ροή είναι πνευματική δύναμη.




                                                            Μετάφραση από: Church Anthea (1994). Inner Beauty. Australia: Εternity Ink




                                                

No comments:

Post a Comment