19.2.19

Η αγάπη και ο πόνος πηγαίνουν χέχρι- χέρι ( Μέρος 2)




Η Αγάπη και ο πόνος πηγαίνουν χέρι- χέρι; (Μέρος 2);



Μέσα μας πιστεύουμε ότι η αγάπη, ο φόβος, η ανησυχία και η οδύνη πηγαίνουν μαζί. Είναι δύσκολο να μεταμορφώσουμε  ( ν αλλάξουμε) τον φόβο, μέχρις ότου να διευκρινίσουμε αυτό το πιστεύω. Είστε η αγάπη και χρειάζεται να μοιράζεστε την αγάπη. Η ζωή είναι ένα μοίρασμα αγάπης, για το σώμα, τον εαυτό, τους άλλους, Τον Θεό, την φύση, την εργασία. Η ενέργεια της αγάπης μας εξαγνίζει και μας βοηθάει να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλά όταν υπάρχει η πεποίθηση ότι η αγάπη είναι συνδεδεμένη με τον φόβο και την οδύνη, μπλοκαριζόμαστε και βάζουμε ένα φρένο στη ροή της αγνής αγάπης, ανησυχούμε, υποφέρουμε και φοβόμαστε. Αντί να βοηθάμε από μια θέση ελεύθερης αγάπης, βοηθάμε από θέση ανησυχίας και φόβου και έτσι πνίγουμε, ελέγχουμε και εξαρτάμε το άλλο άτομο, το οποίο νοιώθει ότι την εσωτερική του ελευθερία να περιορίζεται. Δεν τους αφήνουμε να είναι.  

Αν ξαναδούμε την προσωπική μας ζωή και δούμε ποιες στιγμές νοιώσαμε περισσότερο πόνο, θα αντιληφθούμε ότι ήταν με τους ανθρώπους που αγαπούσαμε πιο πολύ και μας αγαπούσαν πιο πολύ που υποφέραμε περισσότερο. Νοιώσαμε πόνο σε σχέσεις αγάπης, όπου υπήρχε κτητικότητα, έλεγχος, υποταγή και εξάρτηση. Άλλες φορές ο πόνος δημιουργείται απ την απώλεια ,που φέρνει ένα εσωτερικό κενό. Τα άτομα που με γέμιζαν, με  ολοκλήρωναν, που ήταν ο λόγος της ύπαρξης μου, τώρα δεν υπάρχουν ή με άφησαν και έφυγαν.
Στην δεύτερη περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι "έχουν πεθάνει", αλλά έχουν πάει σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης, η ψυχή έχει πάρει ένα καινούργιο φυσικό κουστούμι.
(Αύριο η συνέχεια…)




Ν. Ζορμπά 38 Λ. Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά
Email: thessaloniki@gr.brahmakumaris.org
Τηλ. 2310 828491 κιν  6938886854


No comments:

Post a Comment