23.3.19

Αντιμετωπίστε τις Αρνητικές Καταστάσεις και Περιστατικά






Η πρόκληση είναι να βρω την μέθοδο να ζω έτσι, που οι αρνητικές καταστάσεις να μην επηρεάζουν την συναισθηματική και νοητική μου κατάσταση.


Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε την αντίληψη μας. Αντί να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση σαν εμπόδιο, παρεμβολή ή φραγμό, πρέπει να αλλάξουμε την εντύπωση μας. Μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας ερωτήσεις, όπως: Τι έρχεται να με διδάξει αυτή η κατάσταση; Τι θέλει να πει σε μένα; Παραμείνετε απροσκόλlητοι, παρατηρείτε και ακούτε πριν να αντιδράσετε αμέσως κι έτσι θα μπορείτε να έχετε πιο πρακτική και σοφή αντίληψη.  


Είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας μας. Η πραγματικότητα, από μόνη της, δεν μας δημιουργεί stress, πόνο ή δυστυχία . Είναι ο τρόπος που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα που μας φέρνει τέτοιες αντιδράσεις. Γι αυτό, πρέπει να επανεξετάσουμε το πως βλέπουμε τις καταστάσεις και με ποιες πεποιθήσεις τις καταλαβαίνουμε και τις κρίνουμε. Η επανεξέταση της κατάστασης, της απτής πραγματικότητας, σημαίνει ότι η παλιά αντίληψη πρέπει να πεθάνει για να δημιουργήσουμε χώρο για μια καινούργια οπτική. Χωρίς να πεθάνει το παλιό, το καινούργιο, δεν μπορεί να χτιστεί . Αντί να βλέπουμε τους ανθρώπους ή τις καταστάσεις σαν εμπόδια στον δρόμο μας, μπορούμε να τους δούμε σαν ευκαιρίες να ασκηθούμε στην υπομονή, την ανεκτικότητα, να μάθουμε να ακούμε, να ευχαριστούμε και να αγαπάμε. Μπορούν να μας κάνουν πιο συνεργάσιμους και πιο γενναιόδωρους.




(Η συνέχεια αύριο ...)

Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
Ν. Ζορμπά 38 Λ- Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά
Email: thessaloniki@gr.brahmakumaris.org
Τηλ  2310 828491 και 6938886854



No comments:

Post a Comment