22.3.19

Αντιμετώπιση Αρνητικών Περιστατικών ή Καταστάσεων




Αντιμετώπιση Αρνητικών Περιστατικών ή Καταστάσεων



Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που μας φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος ή κάτι που μπαίνει στο δρόμο μας. Οι καταστάσεις, αντί να είναι ευχάριστες, είναι ενάντια μας. Γίνονται εμπόδια  στο να πετύχουμε τους στόχους μας, μας εμποδίζουν να είμαστε ευτυχισμένοι, μειώνουν τις επιτυχίες μας.

Όταν τέτοιες καταστάσεις μας εμποδίζουν να κάνουμε ή να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, αρχίζουμε να έχουμε αρνητικές σκέψεις. Νοιώθουμε θυμό, οργή ή νοιώθουμε λύπη ή δεν έχουμε ενθουσιασμό, σαν να μην έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε ή να αλλάξουμε την κατάσταση. Αντίθετα η κατάσταση μας νικάει ή μας αποδυναμώνει και μας εξουθενώνει. Κάποιοι δεν είναι προετοιμασμένοι και δίνουν όλη τους τη δύναμη να πολεμήσουν την κατάσταση. Δημιουργούν αισθήματα θυμού, εκδικητικότητας και αδικίας. Συχνά σπαταλούν την ενέργεια τους  και εξουθενωνονται, χωρίς να βρίσκουν μια αληθινή λύση.  

Μπορείτε να αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις χωρίς να σας δημιουργούν τέτοια συναισθηματική απώλεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε κρύοι ή αναίσθητοι γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Σημαίνει ότι θα τις αντιμετωπίζουμε χωρίς να πνιγόμαστε σ αυτές. Αν οι ίδιοι πνιγόμαστε , δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή του άλλους. Θα είμαστε σαν τους ναυαγούς, έρμαια στα κύματα  τα ρεύματα των ανέμων. Θα χάνουμε τον έλεγχο στο καράβι της ζωής μας.  

(Αύριο η συνέχεια ...)



Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
Ν. Ζορμπά 38 Λ- Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά
Τηλ  2310 828491 και 6938886854

No comments:

Post a Comment