4.6.19

Μειώστε το Stress ( Μέρος 1)





Μειώστε το Stress


Πριν από όχι πολύ καιρό, θεωρούσαμε το stress ότι ήταν σαν ένα μοντέρνο αξεσουάρ. Και όπως κάθε μοντέρνο αξεσουάρ  είχε την ημέρα που το φορούσαμε; Νέες έρευνες έχουν τώρα έχουν αποδείξει ότι δεν είναι και τόσο καλό για την υγεία μας , για τις σχέσεις και την ευτυχία μας να φοράμε το ‘stress’ σε καθημερινή βάση. Ίσως είναι ο καιρός να υιοθετήσουμε ένα καινούργιο μοντέρνο αξεσουάρ. Μετά πάλι, κάποιες φορές μπορεί να είναι χρήσιμο, δεν μπορεί να είναι; OK, αλλά πως νιώθετε όταν το φοράτε; Εύθραυστοι; Φορτισμένοι; Ότι δεν έχετε χρόνο; Έτσι θέλετε να νιώθετε; αν όχι, έχουμε επτά εναλλακτικά αξεσουάρ να δοκιμάστε.

Πρώτα σκεφτείτε λίγο περισσότερο για το stress. Το Stress εμφανίζεται για να μας γλιτώσει από τον κίνδυνο-  να παλέψουμε, να αποδράσουμε, να ακινητοποιηθούμε. Στ’ αλήθεια κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Μόνο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι συνεχές, από την στιγμή που βγαίνουμε από τον κίνδυνο , είμαστε ασφαλείς να πατήσουμε τον διακόπτη και να ξαναχαλαρώσουμε. Πυροδοτείται από οποιοδήποτε αίσθημα απειλής (αληθινό ή ψεύτικο.) . Σήμερα πολλοί νιώθουμε φορτισμένοι, ανασφαλείς ή πιεσμένοι από την εργασία τους, τα οικονομικά, την οικογένεια, τα κινητά τηλέφωνα, τις μετακινήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτά όλα μας δημιουργούν  ένα κατώτερο αίσθημα ανασφάλειας που κρατάει το σώμα μας σε κατάσταση  stress.  Νιώθουμε να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα και ανήσυχοι χωρίς λόγο και το αίσθημα μας του stress κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο .Τώρα χρειάζεται συνειδητά να επιλέξουμε να αφήνουμε το stress και να χαλαρώνουμε. Ένας τρόπος είναι να δημιουργούμε ένα αίσθημα εσωτερικής ασφάλειας. Αυτά τα επτά αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, να καταλαγιάσουν το stress.


Το χαμόγελο ελαφρύνει τη διάθεση μας και μας χαλαρώνει. Αφήστε την κατάσταση για ένα λεπτό και απλά χαμογελάστε. Γελάστε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγοςΜπορεί ακόμη να δείτε και μια αστεία πλευρά της κατάστασης στην οποία βρίσκεστε.  Μετά από ένα καλό γέλιο τα πράγματα μπορεί να μην σας φαίνονται και τόσο μεγάλα ή ανεξέλεγκτα.
( Συνεχίζεται αύριο ….)




Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris
Ν. Ζορμπά 38 Λ. Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά
Email: thessaloniki@gr.brahmakumaris.org
Τηλ. 2310 828491 κιν  6938886854

No comments:

Post a Comment