17.7.19

Το Πεπρωμένο





Το Πεπρωμένο


Κανείς είναι εύκολο στην θεωρία να δει την διαδικασία της δημιουργίας του πεπρωμένου μας. Ωστόσο χρειάζεται κάποιον έλεγχο για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αυτή τη διαδικασία πρακτικά στη ζωή μας. Εν συντομία η διαδικασία είναι η παρακάτω :


• Όπως είναι τα κίνητρα μας, θα είναι και οι σκέψεις μας.
• Όπως είναι οι σκέψεις μας, θα είναι και τα αισθήματα μας.
• Όπως είναι τα αισθήματα μας, θα είναι και οι στάσεις μας.  
• Όπως είναι οι στάσεις μας, θα είναι και οι πράξεις μας.  
• Όπως είναι οι πράξεις μας, θα είναι οι συνήθειες μας.
•Όπως είναι οι συνήθειες μας, θα είναι η προσωπικότητα μας.


Όπως είναι η προσωπικότητα μας σε όλες τις σχέσεις στο ταξίδι της ζωής μας, έτσι θα είναι το πεπρωμένο, η μοίρα, μας. Γι αυτό ας είμαστε προσεκτικοί με τις σκέψεις μας! Ας έχουμε την επίγνωση των κινήτρων μας!

Τα κίνητρα μας στηρίζονται στην πεποίθηση μας σχετικά με το ποιοί είμαστε, που είμαστε και γιατί είμαστε εδώ. Αν πιστεύουμε ότι είμαστε η φυσική μας μορφή, οι πεποιθήσεις μας θα στηρίζουν την προσπάθεια για όσο γίνεται μεγαλύτερης διάρκειας επιβίωση. Αυτό θα οδηγεί στην τάση να πάρουμε πιο μπροστά από τους άλλους αυτό που χρειαζόμαστε, που θα οδηγεί με την σειρά του σε ανταγωνισμό και μετά σε αισθήματα φόβου. Η μοίρα μας δημιουργείται ανάλογα. Όταν γνωρίζουμε ότι είμαστε μη φυσική και θνητή ( η οποία ούτε δημιουργείται ούτε μπορεί να καταστραφεί)  ενέργεια, μια ψυχή, μετά δεν υπάρχει θέμα επιβίωσης και η τάση μας είναι να συμπεριλαμβάνουμε, να συνδεόμαστε ,να συνεργαζόμαστε και να φωτίζουμε τους άλλους. Η υπηρεσία των άλλων είναι σε ένα πνευματικό επίπεδο γίνεται το ύψιχτο κίνητρο στην δράση. Είναι απόλυτα ελεύθερη από φόβο και είναι μια πράξη αγάπης. Γι αυτό ανταγωνισμός και αυθεντική πνευματικότητα δεν μπορεί να υπάρχουν μαζί.

No comments:

Post a Comment