30.8.19

Ενθουσιασμός – Η Δύναμη που Οδηγεί τη Ζωή





Ενθουσιασμός – Η Δύναμη που Οδηγεί τη Ζωή

"Οι προκλήσεις είναι σαν τα καρυκεύματα ( μπαχαρικά) – στη σωστή ποσότητα δίνουν γεύση στο πιάτο. Πολύ λίγη ποσότητα κάνει το γεύμα άνοστο, μεγάλη μπορεί μερικές φορές να σας πνίξει. "





Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μερικοί άνθρωποι που δουλεύουν μόνο λίγες ώρες την ημέρα και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις προθεσμίες ή άλλες πιέσεις, αλλά αυτοί είναι πιο στρεσαρισμένοι και λιγότερο ενθουσιώδεις από εκείνους που δουλεύουν πολλές ώρες και κάτω από πιεστικές προθεσμίες; Έχετε δει δυο ανθρώπους που κάνουν την ίδια δουλειά ή παρόμοια, με τις ίδιες προθεσμίες;  Ο ένας δεν ξέρει τι να κάνει απ την ανησυχία του και ο άλλος είναι απόλυτα ήρεμος κάνοντας το ίδιο μέσα στην ίδια προθεσμία. Κάποιοι είναι πρωτοπόροι και αγαπούν τις προκλήσεις. Τους αρέσει να αντιμετωπίζουν και να καταπιέζονται από προκλήσεις και έχουν ενθουσιασμό να τις ξεπεράσουν. Δουλεύουν σκληρά πάνω στον εαυτό  τους για να υπερνικήσουν τις προκλήσεις και δεν συγκλονίζονται απ αυτές . αυτό που στ’ αλήθεια  τους παρακινεί είναι  ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση και να την νικήσουν. Οι προκλήσεις τους υποκινούν. Ταυτόχρονα, υπάρχουν φορές που εμφανίζονται τόσες πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν και προθεσμίες μέχρι τις οποίες να κάνουν αυτό που πρέπει και οι ίδιοι άνθρωποι που μπορούσαν να τις αντιμετωπίσουν πριν , να μην μπορούν να τις αντιμετωπίσουν και να κρατάν τον εαυτό τους σε ενθουσιασμό. Εκείνη τη φάση καταλαβαίνουν ότι έχουν stress και βρίσκονται αντιμέτωποι με προκλήσεις που έχουν επηρεάσει τα επίπεδα του ενθουσιασμού τους αρνητικά. 



Γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους, γιατί  υπάρχει διαφορά από πρόκληση σε πρόκληση και από κατάσταση σε κατάσταση;  Αντιληπτική ικανότητα, αντίληψη. Έτσι δεν είναι τι κάνετε ή πότε  πρέπει να το κάνετε , που σας δημιουργεί stress και ρίχνει τον ενθουσιασμό σας. Είναι η αντίληψη σας για τα τι και πότε της καθημερινής ζωής που δημιουργούν  το stress σας και που επηρεάζει τα επίπεδα του ενθουσιασμού σας. Είναι το πως καθένας αντιλαμβάνεται αυτό που κάνει και το πιθανό αποτέλεσμα απ αυτό. Και η αντίληψη σας στηρίζεται στις πεποιθήσεις . Και οι πεποιθήσεις δεν χτίζονται στα γονίδια. Όλες οι πεποιθήσεις μαθαίνονται. Τις μαθαίνουμε, τις στέλνουμε στον υποσυνείδητο νου μας και μετά αυτές ξεπετάγονται κα ξεπροβάλουν στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχουμε πεποιθήσεις, ότι ταυτιζόμαστε μ αυτές. Αλλά ότι οι πεποιθήσεις μας είναι λάθος.





(Αύριο η συνέχεια ....)

No comments:

Post a Comment