30.11.19

Τα Συμπτώματα του Stress



Τα Συμπτώματα του Stress



Όταν νιώθουμε στρεσαρισμένοι υπάρχουν επιδράσεις στην φυσική και ψυχολογική μας κατάσταση αλλά δεν καταλαβαίνουμε την σπουδαιότητα της επίδρασης τους.  Είναι φυσιολογικές ενδείξεις- στο σώμα ή στον νου μας-  που μας πληροφορούν ότι θα πρέπει να ελέγξουμε τις προτεραιότητες μας στην ζωή και ότι θα πρέπει κάποιες απ αυτές να τις αλλάξουμε. Όπως:

1. Νευρικότητα – δύσκολα μπορούμε να κάτσουμε ήρεμοι ακόμη και για λίγο και παίζουμε με τα χέρια , τον αντίχειρα ή το δακτυλίδι στο δάκτυλο μας.  
2. Ανυπομονησία  και εύκολος θυμός  - διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να θυμώσουμε οποιαδήποτε στιγμή για οποιονδήποτε απλό λόγο ή να ξεσπάσουμε σε κάποιον τόσο γρήγορα για να τον κατηγορήσουμε ότι μας κατηγορεί .
3. Καταναγκαστική εργασία. – η υπερεργασία μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα στρες, αν και το στρες μπορεί να κάνει κάποιους ανθρώπους να δουλεύουν πολύ λίγο.
4. Ανορεξία – χάνουμε το ενδιαφέρον μας για την τροφή. Είτε δεν τρώμε είτε τρώμε έτοιμες ανθυγιεινές τροφές.
5. Ο Φόβος της Σιωπής – η σιωπή μπορεί να μας δημιουργήσει ενόχληση, δυσφορία,  έτσι που μιλάμε πολύ όταν είμαστε μαζί με τους άλλους ή να βλέπουμε τηλεόραση ή να ακούμε μουσική όταν είμαστε μόνοι. Μερικές φορές μπορεί ούτε καν να ανεχόμαστε τον θόρυβο.



No comments:

Post a Comment