21.12.19

Ανακαλύψτε ξανά την Ουσία της Ευτυχίας (Μέρος 2)




Αγαπώ την ζωή, σημαίνει εμπιστεύομαι το ένστικτο μου, αρπάζω τις ευκαιρίες σε δύσκολες καταστάσεις, μ αρέσει και νιώθω χαρά, χαίρομαι να θυμάμαι ωραίες μνήμες, πράξεις και γεγονότα της ζωής  και να μαθαίνω μέσα από τις εμπειρίες . Τα πουλιά τιτιβίζουν στο δένδρο, ένα παιδί γκρινιάζει στην αγκαλιά της μητέρας του ή τα χαρούμενα παιδιά που βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι τους, όλα αυτά έχουν την δύναμη να κάνουν κάποιον να νιώσει ευτυχία. Εμείς απλά παραμελούμε αυτά τα πράγματα. 
Στις μέρες μας, προσπαθούμε και ψάχνουμε για χαρά στην επιβράβευση, στις διαφημίσεις, στις προαγωγές ή σε οποιοδήποτε πρόσκαιρο επίτευγμα. Αλλά μπορούν στα αλήθεια τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία; Μερικές φορές βλέπετε φτωχούς να γελάν ξένοιαστα παίζοντας με τα παιδιά τους  νιώθοντας ευτυχισμένοι. Από την άλλη, στη σημερινή εποχή παιδιά από οικογένειες που τα οικονομικά τους είναι καλά περιβάλλονται από διάφορα τεχνολογικά μέσα. Η τεχνολογία έχει αναπτύξει μια τέτοια επιρροή στην ζωή των ανθρώπων, έτσι που να σπαταλάν τον οικογενειακό τους χρόνο. Ο χρόνος της ημέρας για γέλιο και χαρά τώρα αντικαταστάθηκε με τηλεόραση και κινητά. Οι γιορτές που ήταν γεγονότα διασκέδασης τώρα έχουν χάσει την ουσία τους. Είναι Aπλά μέρες περισσότερης ανησυχίας και έντασης, επειδή σύμφωνα με τα νέα δεδομένα πρέπει να ανταλλάσσουν ακριβά δώρα και να γιορτάζουν με σπατάλη.  

Έτσι τι είναι στα αλήθεια η ευτυχία -ίσως είναι καλύτερα να πούμε ότι η ευτυχία ουσιαστικά σημαίνει ικανοποίηση, που προέρχεται από την πλήρη επίγνωση και αποδοχή του εαυτού όπως ακριβώς είναι τώρα ,σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο. Φαίνεται δύσκολο; Η ύψιστη ευτυχία είναι η ευδαιμονία την οποία μπορούμε να νιώσουμε μόνο όταν ο εαυτός είναι  εντελώς ελεύθερος από κάθε προσκόλληση και εξάρτηση. Ακούγεται ακόμη πιο δύσκολο; Όμως αυτή είναι η πλήρης κατανόηση και ο πλήρης ορισμός της ευτυχίας, ο οποίος δεν είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτός και μέρος της ζωής μας, από την στιγμή που υπάρχει βαθιά κατανόηση, υιοθέτηση και εκτίμηση της θεϊκής σοφίας  του εαυτού και των άλλων καθώς επίσης των νόμων της δράσης και του χρόνου που σχετίζονται και με τα δυο . Η αληθινή ευτυχία είναι απ ευθείας αποτέλεσμα αυτής της θεϊκής σοφίας .

(Συνεχίζεται  …)

No comments:

Post a Comment