17.12.19

Ταξίδι στην Ευτυχία ή Ταξίδι για την Ευτυχία ( Μέρος 3)





Ταξίδι στην Ευτυχία ή Ταξίδι για την Ευτυχία ( Μέρος 3)


«Η αγάπη μπορεί να κουνήσει βουνά». Είναι ανάγκη να βρούμε τις πηγές της αγάπης που υπάρχουν στο σύμπαν, στις σχέσεις μας , που μπορούν να εξυψώσουν το πνεύμα μας και να μειώσουν την αυστηρότητα που υπάρχει επειδή κάποια καθήκοντα δεν έχουν ολοκληρωθεί και κάποιοι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη. Υπάρχει η άποψη ότι οποιαδήποτε πνευματική μέθη μπορεί να μειώσει τα  stresses και να μας κάνει αισιόδοξους τις ώρες  της αναστάτωσης.

 Η αγάπη είναι μια τέτοια πνευματική μέθη, η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στους φίλους, στην μητέρα και το μικρό παιδί της. Η αγάπη μπορεί επίσης μπορεί να είναι πνευματική, όπως για παράδειγμα η αγάπη που μπορεί κανείς να νιώσει για τον Θεό. Για κάποιους η αγάπη για τον εαυτό, που τρέφεται από την μουσική, την τέχνη, ένα σπορ, ένα καλό βιβλίο, ένα χόμπι  ή τον διαλογισμό, μπορεί να δραστηριοποιήσει και να ελευθερώσει. Για κάποιους άλλους, η αγάπη για ένα πρόσωπο, που μπορεί να είναι ένας πολιτικός, ένας ηθοποιός, ένας αθλητής μπορεί να είναι μια δύναμη που «ανεβάζει».

Έτσι αντί να γινόμαστε δούλοι του χρόνου , αντί να λέμε ότι ο χρόνος θα τελειώσει, ο χρόνος θα θεραπεύει, ας χρησιμοποιούμε την δύναμη της αγάπης για να παραμένουμε ικανοποιημένοι  με την παρούσα στιγμή . Η ζωή είναι γεμάτη με τόσες ωραίες σχέσεις  (κάποιες λίγες αναφέρονται σ αυτό το μήνυμα) και οι διάφορες αποχρώσεις της αγάπης που κάθε σχέση δίνει

Έχοντας αυτές τις αποχρώσεις της αγάπης στην συνειδητότητα μας θα εξαφανιστούν τα σύννεφα που υπάρχουν από τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες ή από τις οποίες η εκπλήρωση τους έχει να κάνει με το μέλλον. Αντί να ζείτε μια ζωή με τεράστια και απότομα ανεβοκατεβάσματα ( όπως το τρενάκι του τρόμου)  θα νιώθετε σταθερά το αεράκι της ικανοποίησης και της χαράς της πληρότητας. Έτσι  κάθε στιγμή αξιοποιείστε την δύναμη της αγάπης και χαρείτε κάθε στιγμή χωρίς να χάνετε την εστίαση στους στόχους σας. Αυτή είναι η μέθοδος για να νιώθετε αληθινή ευτυχία. Προσπαθήστε!  

No comments:

Post a Comment