2.8.14

Στοχασμοί




ΣΤΕΡΕΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΣΑΣ

Είτε το ξέρουμε είτε όχι, όλοι φοράμε ένα αόρατο στέμμα που χρειάζεται να το βάζουμε ίσια από καιρό σε καιρό. Το στέμμα στην περίπτωση αυτή αναφέρεται στις υψηλότερες πτυχές του εαυτού μας, το αόρατο φωτοστέφανο μας, την αξιοπρέπεια μας, τον αληθινό αυτοσεβασμό μας. Όταν γλιστράμε από την εξυψωμένη θέση μας, το στέμμα μας γλιστρά κι αυτό και μπορούμε να χάσουμε πολύ περισσότερα από τη θέση μας.

Οι αεροσυνοδοί και τα μοντέλα δεν κάνουν εξάσκηση να ισορροπούν βιβλία στα κεφάλια τους, έτσι ώστε να μπορούν να περπατάνε ψηλά και να αποπνέουν έναν αέρα με το παρουσιαστικό και τη χάρη τους; Αν φανταζόμασταν ότι έχουμε ένα αόρατο στέμμα στο κεφάλι μας, δεν θα δίναμε λίγη περισσότερη προσοχή στον βηματισμό μας, τη στάση του σώματος και την εσωτερική όπως και την εξωτερική ηρεμία; Έχετε παρατηρήσει ότι όταν αισθάνεστε πιο σίγουροι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και έχοντας έλεγχο του εαυτού αυτόματα περπατάτε καμαρωτά;

Πάρτε αυτή την ιδέα λίγο παραπέρα και φανταστείτε ότι είστε ένας βασιλιάς και πρέπει να κυβερνήσετε το βασίλειο σας καλά. Είστε ο κύριος της δικής σας ζωής, ο δημιουργός των σκέψεών σας, ο διευθυντής των ενεργειών σας. Έτσι, δεν είναι σκόπιμο να είμαστε εμείς αυτοί που θα υπαγορεύσουν τι θα συμβεί στο δικό μας βασίλειο και όχι οι άλλοι άνθρωποι, ή τα μέρη ή τα γεγονότα; Μείνετε με την επίγνωση του αόρατου στέμματος σας και πάντα θα θυμάστε να παραμένετε αξιοπρεπείς και ακέραιοι.

Ένα σημαντικό πρόσωπο ξέρει πάντα ποιο είναι, ακόμη κι αν δεν είναι κατάλληλα ντυμένο! Έχει αυτή τη συνεχή επίγνωση στο πίσω μέρος του μυαλού του. Μπορεί φυσικά και αυτόματα να διατάξει την καλύτερη μεταχείριση, και σε ανταπόδοση έχει την επίγνωση του τι αναμένεται από αυτό δημόσια ή ιδιωτικά.

Εξαιτίας αυτού του αυθεντικού αυτοσεβασμού κάποιος δεν χρειάζεται να ζητιανεύει  από τους άλλους ή να σκύβει τόσο χαμηλά ώστε το στέμμα του να πέσει. Ως βασιλιάς συνειδητοποιώ ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξω στο τι συμβαίνει στο έδαφος οποιουδήποτε άλλου. Έχω όλα όσα χρειάζομαι εδώ στο δικό μου βασίλειο.

Όταν κάποιος έχει την επίγνωση της δικής του πνευματικής δύναμης και θέσης, έχει μεγαλύτερη επίγνωση των επιπτώσεων της κάθε σκέψης του στην ατμόσφαιρα. Ως βασιλιάς, κάποιος έχει μόνο την ύψιστη μορφή σκέψης – θετικές και παντοδύναμες σκέψεις. Δεν υπάρχει καμία κρίση για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, ποιος είναι καλός και ποιος είναι κακός - ο βασιλιάς απλά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Για να κρατήσουμε το στέμμα μας σε ευθεία και όρθια θέση, χρειάζεται επίσης να είμαστε απλοί και σαφείς, χωρίς κορδώματα. Αν πετάω έξω τους άλλους σε μια στροφή, στη συνέχεια, το κάρμα θα γυρίσει μπούμερανγκ πίσω, βγάζοντας και μένα έξω από την πορεία μου. Αν πέσω σε σύγχυση και χάος, είναι σχεδόν αναπόφευκτο ότι το στέμμα μου θα πέσει.

Για να κρατήσει κάποιος ψηλά τον εαυτό του, χρειάζεται να έχει αυτοσεβασμό αλλά και ταπεινότητα για να συνταιριάζεται. Μερικές φορές, οι άνθρωποι περπατούν νωχελικά μέσα στη ζωή τους, ενώ αγνοούν τους άλλους. Αυτή δεν είναι η πραγματική έννοια του σεβασμού για τον εαυτό, και είναι πολύ πιο πιθανό να προκύπτει από το εγώ. Θυμηθείτε το ρητό: Η περηφάνια έρχεται πριν την πτώση! Στον πνευματικό αυτοσεβασμό, υπάρχει αναπόφευκτα φυσικός σεβασμός για τους άλλους.

Ένας άξιος βασιλιάς χρειάζεται να θυμάται ότι είναι εκεί για να προσφέρει. Αν νομίζουμε ότι είμαστε πάνω από τους άλλους δεν θα είμαστε σε θέση να τους συναντήσουμε εκεί που βρίσκονται. Ο βασιλιάς που κερδίζει πίστη και σεβασμό από τους άλλους είναι αυτός που γνωρίζει και κατανοεί τις δικές του αδυναμίες και δυνάμεις, είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εαυτό του και ταυτόχρονα επιτρέπει στους άλλους να είναι αυτοί που είναι, είναι αυτός που ελέγχει τον εαυτό του αλλά δεν επιδιώκει τον έλεγχο, αυτός που δίνει και δεν παίρνει και είναι πάντα καθισμένος στον αόρατο θρόνο του αυτοσεβασμού.

  
Ήρθε η ώρα ... να στερεώσετε το στέμμα σας! Όταν ντυθείτε, πριν βγείτε έξω, να θυμηθείτε να στερεώσετε το στέμμα σας και να το κρατάτε ίσιο. Επανειλημμένα να θυμίζετε στον εαυτό σας ποιοι είστε και να παραμένετε σταθερά καθισμένοι στο θρόνο σας.



Μετάφραση από: http://arunaladva.org/2014/07/06/fix-your-crown/





No comments:

Post a Comment