1.11.19

Ισορροπία ανάμεσα στις Ανδρικές και Γυναικείες Ιδιότητες




Ισορροπία ανάμεσα στις Ανδρικές και Γυναικείες Ιδιότητες  

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα των ανδρικών και γυναικείων ιδιοτήτων:

Ανδρικές
Λογική, Κοινωνικότητα , Γενναιότητα, Ενθουσιασμός, Δημιουργικότητα , Ευελιξία, Εφευρετικότητα, Υπευθυνότητα, Εμπιστοσύνη στον εαυτό, Καλοσύνη, Απροσκόλλητο

Γυναικείες
Διαίσθηση, Σιωπή, Συμπόνια, Ηρεμία, Υπομονή, Ανεκτικότητα, ΄Έμπνευση , Αισιοδοξία, Αντοχή, Ωριμότητα, Γλυκύτητα

Όταν ανοίγει η πνευματική συνειδητότητα (ή η συνειδητότητα ψυχής) οι αντρικές και θηλυκές ιδιότητες , αναδύονται μέσα από τον εσωτερικό εαυτό. Καθώς γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί και προσεκτικοί, ισορροπούμε τις ιδιότητες αυτές και καταφέρνουμε περισσότερη αρμονία στην ζωή και στις σχέσεις μας. Όταν έχουμε την επίγνωση μόνο της φυσικής μορφής, ένα μέρος του εαυτού μας παραμένει κρυμμένο. Για παράδειγμα , αν ένας άντρας ταυτίζεται μόνο με την αντρική του μορφή ( Είμαι άντρας), οι θηλυκές του ιδιότητες δεν θα αναπτυχθούν. Με τον ίδιο τρόπο, πολλές γυναίκες δεν έχουν αναπτύξει τις αντρικές τους ιδιότητες εξ αιτίας της σκέψης : "Είμαι γυναίκα". Παράδειγμα,  σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας συχνά είναι απών και δεν μπορεί να στηρίξει την οικογένεια του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ρόλος της μητέρας παίρνει μια πλατύτερη διάσταση. Μπορεί να γίνει η αιτία να αναπτυχθούν οι αντρικές ιδιότητες, να συνδυαστούν η εξουσία και η γενναιότητα με τις γυναικείες της ιδιότητες, οι οποίες είναι σε υπεροχή.   

Ο εθισμός στις σχέσεις, με άλλα λόγια, η εξάρτηση από άλλους ανθρώπους, οφείλεται σε έναν μεγάλο βαθμό στην ανισορροπία των αντρικών και γυναικείων ιδιοτήτων μέσα μας. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι,  ότι δεν αναπτύσσουμε αυτές  τις ιδιότητες που υπάρχουν μέσα μας και ψάχνουμε την συντροφιά εκείνων που τις έχουν. Προσπαθούμε να  εξισορροπήσουμε  και να σκεπάσουμε τις αδυναμίες μας, με τους άλλους ανθρώπους, έτσι εξαρτιόμαστε από αυτούς.  

No comments:

Post a Comment