19.3.20

Αλλαγή Συνειδητότητας



Η αλλαγή συνειδητότητας

   H συνειδητότητα σώματος ή η προσκόλληση στo σώμα, δημιουργεί πολλά διαφορετικά είδη αχρηστίας ή αδυναμίας, που επηρεάζουν, τις σκέψεις, τα αισθήματα, τις συμπεριφορές, τα λόγια, τις πράξεις μας, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε από την αγνή, θετική εγγενή μας φύση. Επίσης μια άλλη διαδικασία προσκόλλησης στο σώμα με μια πιο αιθέρια μορφή, είναι το κάρμα ή η συνειδητότητα της πράξης , όπου δεν υφίσταται πλέον η συνειδητότητα σώματος φανερά, αλλά κάποιος απορροφάται τόσο πολύ στο ρόλο που παίζει, ώστε ταυτίζεται με τον ρόλο και σκλαβώνεται σ αυτόν με αποτέλεσμα να χάνει την ελευθερία του. Έτσι που μέσα μας να νιώθουμε λιγότερη άνεση και ικανοποίηση , οι άλλοι να δυσαρεστούνται με εμάς κι εμείς με εκείνους, οι σχέσεις μας να υποφέρουν, η αποδοτικότητα μας στην δράση να μειώνεται και ακόμη και το φυσικό μας σώμα να επηρεάζεται και να μην γνωρίζουμε καν το λόγο.
Υπάρχει κάποια απλή λύση για το παραπάνω; Ναι, είναι η αλλαγή συνειδητότητας δράσης ή ρόλου σε συνειδητότητα ψυχής σε διάφορες στιγμές μέσα στην ημέρα κι μετά η επιστροφή στη δράση με αλλαγμένη συνειδητότητα. Ο ρόλος παραμένει ο ίδιος και οφείλουμε να τον παίξουμε, καθώς η ψυχή δεν μπορεί να υπάρξει δίχως αυτόν, αλλά η συνειδητότητα έχει αλλάξει.
   Παρακάτω δίνονται μερικές απλές μέθοδοι που μας βοηθάνε στη διαδικασία υπέρβασης της πράξης ή της συνειδητότητας ρόλου και μετατρέπουν με εύκολο τρόπο την εργασία αλλαγής συνειδητότητας σε πνευματική.

1. Κάθε ώρα, σταματάτε για μερικά λεπτά και καταγράφετε σε ένα μικρό ημερολόγιο το οποίο φέρετε μαζί σας, πόσο διατηρήσατε μέσα στην προηγούμενη ώρα, την συνειδητότητα ότι είστε φως, ψυχή , ένα γαλήνιο και ήρεμο ον φωτός, που βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου, που παίζει τον ρόλο του μέσα από το κοστούμι του φυσικού σώματος και του φυσικού ρόλου και βλέπει τους άλλους με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν είχατε κάποια επίγνωση, δεν πειράζει. Παραμείνετε προσεκτικοί μέσα στην επόμενη ώρα. Αυτή η άσκηση κάποια στιγμή θα γίνει εύκολη, φυσική και απολαυστική, κάτι το οποίο είναι πολύ χαλαρωτικό.

2. Κάθε 2-3 ώρες σταματάτε οτιδήποτε κι αν κάνετε για 3-4 λεπτά και στρέφετε την προσοχή σας προς τα μέσα , δημιουργώντας μια πολύ βαθιά επίγνωση και αίσθηση της ψυχής. Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας την πνευματική σας σχέση ή τη σχέση σας σε επίπεδο ψυχής με τον Πατέρα των ψυχών, το Υπέρτατο Ον ή τον Θεό. Βιώνετε τη σχέση. Όπου είναι εφικτό παίζετε μουσική εκείνες τις στιγμές ώστε να γίνει το διάλειμμα αποτελεσματικό και καταπραϋντικό. Αυτή η άσκηση αποκαλείται έλεγχος της κυκλοφορίας, επειδή η γαλήνη που βιώνετε αυτήν την άσκηση σάς βοηθάει να συνειδητοποιήσετε την κίνηση των σκέψεων σας και να τις επιβραδύνετε, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων που προκαλούνται λόγω εσωτερικών πνευματικών συγκρούσεων , καθώς και συγκρούσεων με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των ανθρώπων με τους οποίους έρχεστε σε επαφή.

3. Κάθε φορά που τρώτε ή πίνετε κάτι, ήτοι θρέφετε το σώμα, συγχρόνως να υποστηρίζετε την ψυχή με πνευματικές σκέψεις πέρα από το εγκόσμιο ή το συνηθισμένο. Αυτές οι πνευματικές σκέψεις θα μπορούσαν να βασιστούν σε κάτι θετικό που διαβάσατε το πρωί στην αρχή της ημέρας.

No comments:

Post a Comment