15.11.20

Χαρτογραφήστε τον Νου σας



Η Τέχνη να Σκέφτομαι

Χαρτογραφήστε το Νου σας

Σήμερα για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι διαθέσιμες τόσες πολλές πληροφορίες, όσο ποτέ άλλοτε. Με όλα ταύτα , συχνά μεγαλώνουμε με μια περιορισμένη μόνο κατανόηση και επίγνωση του εσωτερικού μας κόσμου- των σκέψεων, των αισθημάτων, των στάσεων και των συναισθημάτων μας.

 Ακόμη κι όταν αρχίσουμε να τα παρατηρούμε, νιώθουμε ότι όλα αυτά περισσότερο καθοδηγούνται από εξωτερικά γεγονότα. Ωστόσο είναι ανάγκη να μην συμβαίνει αυτό. Καταλαβαίνοντας βαθύτερα τον εαυτό και το εσωτερικό μας τοπίο, όπου ο νους μας κινείται, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ταξιδιού της ζωής μας σε ανυπολόγιστο βαθμό, παίρνοντας πληροφορίες, ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες και νέες κατευθύνσεις.

Η «Τέχνη του να σκέφτομαι» θα μας βοηθήσει σ αυτήν την κατεύθυνση.

Η βάση γι’ αυτήν την Τέχνη είναι η Τέχνη της Ζωής και η βάση της Τέχνης της Ζωής είναι η Τέχνη της Σκέψης. Όπως είναι οι σκέψεις μας, αυτό γινόμαστε. Πραγματοποιούμε τα όνειρα  και τις φιλοδοξίες μας στη βάση της σκέψης μας.

Αν θέλουμε να γεμίσουμε την ζωή μας με αλήθεια και ομορφιά, τότε θα πρέπει να γεμίσουμε τις σκέψεις μας με αλήθεια και ομορφιά. Αυτό ακούγεται πολύ απλό, αλλά οι σκέψεις μας περισσότερο μοιάζουν με μια σταγόνα υδράργυρου, που δύσκολα μπορεί κανείς να πιάσει.

Ο νους κινείται σε χιλιάδες διαφορετικές κατευθύνσεις και με μεγάλες ταχύτητες. Μερικές φορές δεν ξέρουμε που ή γιατί πηγαίνει κάπου και μόνο αφού έχουμε την εμπειρία αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι συνέβη. Μετά λέμε « Γιατί συνέβη αυτό!» δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι ο εαυτός μας που το έκανε να συμβεί ή το επέτρεψε να συμβεί. 

No comments:

Post a Comment