2.12.20

Σκέψη για την Ημέρα


 

Συνειδητές Επιλογές

Τα πάντα στην ζωή μας είναι επιλογή είτε είναι συνειδητή είτε είναι ασυνείδητη. Όλες οι χθεσινές σας επιλογές, οι επιλογές της τελευταίας χρονιάς, των προηγούμενων δέκα χρόνων, έχουν αποτέλεσμα σ αυτό που είστε σήμερα, στο τι κάνετε σήμερα, στο τι έχετε γύρω σας σήμερα. Αυτό για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να το καταπιούν. Προτιμούν να βλέπουν την ζωή σαν μοιραία ή τυχαία και γι’ αυτό αποφεύγουν να παίρνουν την ευθύνη του πεπρωμένου τους.

Υπάρχουν πολλά τυχαία, ανεξέλεγκτα και απροσδόκητα γεγονότα- εξαρτιέται από το πως αντιδράμε σ αυτά. Και η υπευθυνότητα μας- η ικανότητα μας να ανταποκρινόμαστε- πάντα είναι στα χέρια μας.

Αν ανταποκρινόμαστε με επιθυμία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απογοητευτούμε κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν δεν θα έχουμε αυτό που θέλουμε. Αν ανταποκρινόμαστε με προσδοκίες, κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσουμε. Αν ανταποκρινόμαστε με εκνευρισμό ή αγανάκτηση το μόνο που θα κάνουμε είναι να χάσουμε την δύναμη μας. Η επιθυμία, η προσδοκία και η αναστάτωση ποτέ δεν είναι οι καλύτερες επιλογές. Μέχρις ότου να το δείτε αυτό, δεν θα είστε εσείς που επιλέγετε την ζωή σας. Η ζωή, οι καταστάσεις  και τα γεγονότα πιθανόν να επιλέγουν για σας.

No comments:

Post a Comment