4.2.21

Ελευθερωθείτε από τους Φόβους του Παρελθόντος

 


 

 

Ελευθερωθείτε από τους Φόβους του Παρελθόντος

 

Κάποιοι από τους φόβους μας έχουν να κάνουν με καταστάσεις που έχουμε ζήσει, για παράδειγμα, αν είχατε κάποιο ατύχημα οδηγώντας το αυτοκίνητο σας,  μετά ίσως να σας πήρε κάποιο χρονικό διάστημα να ξαναοδηγήσετε , επειδή η μνήμη του ατυχήματος ξυπνάει τον φόβο μήπως έχετε κάποιο άλλο ατύχημα ή ξαναζήσετε εκείνο που είχατε.




Υπάρχουν φόβοι που έχουμε μέσα μας και δεν προέρχονται από το παρόν. Μερικές φορές μας συνέβησαν μέσα στο σκοτάδι και τώρα φοβόμαστε το σκοτάδι. Φόβοι στις σχέσεις : ανοίξατε την καρδιά σας και , μετά από καιρό νιώσατε πόνο, νιώσατε λύπη, δεν σας κατάλαβαν, σας χειρίστηκαν και τώρα δεν ανοίγετε την καρδιά σας για τίποτε, έχει κλείσει με τις ασπίδες που εσείς βάλατε. Για να ξεπεράσετε αυτό το είδος του φόβου που έχετε ζήσει, θα πρέπει να  το αντιμετωπίσετε και να το αποδεχτείτε πλήρως . Δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Το να θρηνείτε το παρελθόν δεν σας βοηθάει, το να παραπονιέστε για το παρελθόν δεν θα σας ωφελήσει. Αυτές οι ασπίδες που αφορούν τους φόβους σας δεν θα εξαφανιστούν αν δεν κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό.

Η δουλειά για να δείτε τις απόψεις από το παρελθόν που σας βαραίνουν και να αντιμετωπίσετε εκείνες τις απόψεις , χρειάζεται σιωπή, στοχασμό και διαλογισμό. Όταν αντιμετωπίζετε το παρελθόν σας, μπορείτε να ελευθερωθείτε απ αυτό, μην φοβάστε ότι το παρελθόν θα γυρίσει σε σας. Αν όχι , τότε μερικές φορές θα σας ακολουθεί σαν σκιά.




Άσκηση

1.      Μεταμόρφωση του Φόβου

* Φέρνω στην επίγνωση μου έναν συγκεκριμένο μου φόβο από το παρελθόν

       * Θυμάμαι πότε είχα την πρώτη εμπειρία του, πηγαίνω όσο πιο πίσω μπορώ

* Θυμάμαι την κατάσταση με λεπτομέρειες , τι συνέβη, ποιοι συμμετείχαν, τα αισθήματα που ένιωσα, ποιες ήταν οι αντιδράσεις μου. Συνειδητοποιώ το είδος του φόβου που δημιουργήθηκε

 

2.      Τώρα

Καθώς έχω εύκολα στην διάθεση μου τις λεπτομέρειες της κατάστασης  όπου ο φόβος δημιουργήθηκε, τις ξαναφέρνω στην μνήμη μου με λεπτομέρειες , βλέπω τι συνέβη, ποιοι συμμετείχαν, αλλά αλλάζω τα  αισθήματα που ένιωσα, οι αντιδράσεις μου είναι εντελώς διαφορετικές........ Αντιμετωπίζω την κατάσταση με αφοβία, με θάρρος, με δύναμη…… η κατάσταση ξεπερνιέται ….. Βγαίνω πιο δυνατή.. Πιο έμπειρη….. Πιο άφοβη

 

Αρχίστε να θεραπεύετε την εμπειρία που είχατε στο παρελθόν με την συγχώρεση. Χωρίς να συγχωρήσετε δεν μπορείτε να ξεχάσετε.

 

Γράψτε ένα γράμμα στον Θεό

 

Θα σας φέρει καθαρότητα και θα σας βοηθήσει να φέρετε στην ζωή σας το πνευματικό φως και την δύναμη για να μην νιώθετε βάρος από άχρηστες εμπειρίες, δυστυχία ή  πόνο. Έχετε γράψει μέχρι τώρα ένα γράμμα στον Θεό; Μπορείτε να το κάνετε την νύκτα και να Του λέτε για τα πράγματα που σας επηρέασαν ή που μάθατε. Μπορείτε να Του μιλήσετε  για τα πράγματα ή τα αισθήματα που οι άλλοι ίσως δεν μπορούν να καταλάβουν ή ίσως δεν μπορούν να ακούσουν. Μπορείτε επίσης να Του κάνετε ερωτήσεις για τις οποίες δεν έχετε απάντηση. Και την επόμενη μέρα το πρωί στον διαλογισμό ή όταν μελετήσετε κάτι πνευματικό, συχνά θα πάρετε τις απαντήσεις.



Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια και τα στοιχεία σας παρακάτω για να επικοινωνήσουμε μαζί  σας.

No comments:

Post a Comment