9.7.21

Πως μπορούμε να δημιουργούμε το όμορφο χρώμα της συγχώρεσης στον καμβά του νου μας; ( Μέρος 2- τελευταίο)

 




 

Πως μπορούμε να δημιουργούμε το όμορφο χρώμα της συγχώρεσης στον καμβά του νου μας;

Πρέπει να καταλάβουμε πια πρακτικά βήματα να κάνουμε για να εντυπωθούμε μέσα μας μια συγκεκριμένη αρετή . Η αληθινή συγχώρεση δεν κερδίζεται. Είναι απεριόριστη. Μερικές φορές, νιώθουμε ότι είναι πιο ασφαλές να  δίνουμε μια καλή πρακτική εξήγηση για την συμπεριφορά του άλλου και όχι μια συναισθηματική. Μας εμποδίζει επίσης απ το να μπορούμε να βλέπουμε τον άλλον σαν μια ικανή ψυχή, που είναι υπεύθυνη για τις πράξεις της και όχι μόνο σαν προϊόν των καταστάσεων. Η συγχώρεση απαιτεί να έχουμε την επίγνωσης της κατάστασης και να παραμένουμε γενναίοι.  Είναι παρόμοιο με το να έχετε κατάσταση όπου όσο όμορφα και αν είναι τα χρώματα των αρετών στην παλέτα της φύσης σας, συνεχίζετε να χρειάζεστε τον καμβά του νου σας για να ζωγραφίσετε και να τραβήξετε προσεκτικά τις πινελιές με τα ανακατεμένα χρώματα  για να δημιουργήσετε το χρώμα της συγχώρεση πάνω σ αυτόν. Αυτό σημαίνει συγχώρεση στην δράση και εφαρμογή των διαφορετικών βασικών αρετών που έχουμε τέτοιων όπως της γαλήνης, της αγάπης και της αλήθειας. Στις αληθινές καταστάσεις της ζωής όπου χρειάζεται να συγχωρούμε απεριόριστα, η  αγάπη και η ταπεινότητα είναι το θεμέλιο της συγχώρεσης και της ελευθέρωσης από τις άχρηστες μνήμες .Αν κάνουμε συχνά αυτήν την άσκηση της συγχώρεσης, αυτή θα γίνει η δεύτερη μας φύση.

 

 

 

Μια ζωγράφος, μετά από το περίπατο της σ έναν όμορφο κήπο, γεμάτο με λουλούδια και ευωδιές, δεν μπορεί να ζωγραφίσει τον ίδιο πίνακα, αν είναι θυμωμένη. Χρειάζεται να στηρίξει συναισθηματικά την θετική ομορφιά και των ρυθμό της ζωής , για να δημιουργήσει έναν όμορφο πίνακα από μια σκηνή της ζωής. Παρόμοια, θα πρέπει να θυμόμαστε τις ιδιότητες του άλλου ατόμου και να θυμόμαστε ότι κι εμείς έχουμε λάβει συγχώρεση τόσες πολλές φορές από άλλους και ότι αυτό είναι ένα ταξίδι να δίνουμε και να παίρνουμε, και ότι αυτό είναι ένα μοίρασμα, δεν υπάρχει υψηλότερο ή χαμηλότερο στάδιο. Όταν οι σκέψεις μας σχετικά με μια σχέση μας δεν δένεται αρνητικά με κάθε μικρό λάθος στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις, που το άλλο άτομο έχει κάνει κάποτε, μπορούμε να βλέπουμε το άλλο άτομο όπως στ αλήθεια είναι και δημιουργούμε μια όμορφη σχέση.

 

 


Αφού συγχωρήσουμε, θέλουμε να μοιραστούμε αυτήν την καινούργια χαρά και την αναλαφρότητα με την άλλη ψυχή. Ενώ ζωγραφίζουμε έναν καινούργιο πίνακα, αν τα χρώματα που βάλουμε δεν είναι κατάλληλα και αφήσουμε να στεγνώσουν, είναι δύσκολο να τα απομακρύνουμε ή να τα διορθώσουμε αργότερα . Παρόμοια, θα  πρέπει να φέρουμε τις αρετές μας στην δράση αμέσως ή στον καμβά του νου μας και δεν θα πρέπει να παίρνει χρόνο να συγχωρήσουμε τους άλλους, γιατί αυτό μπορεί να μας κοστίσει μια όμορφη σχέση.  Μετά θα είναι πολύ πιο χρονοβόρο και σκληρό το ταξίδι της συγχώρεσης του εαυτού



Σε κάθε οδυνηρή κατάσταση όπου είμαστε και τα δυο και αυτοί που δίνουμε και αυτοί που λαμβάνουμε συγχώρεση, θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί και γεμάτοι καλοσύνη με τον εαυτό μας και να κάνουμε βήματα σιγά- σιγά.



 Η συγχώρεση στις σχέσεις είναι το κλειδί καθώς δημιουργεί  μια θετική πραγματικότητα για την άλλη ψυχή καθώς επίσης κα για μας. Μ αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μοιραζόμαστε τα αισθήματα μας με τις άλλες ψυχές και να παραμένουμε ανάλαφροι. Γι αυτό δεν έχε να κάνει απλά με το να αφήνουμε, αλλά και με το να έχουμε περισσότερη αγάπη για την άλλη ψυχή για την ζωή στο μέλλον. Η συγχώρεση δεν σβήνει το παρελθόν, αλλά το βλέπει με περισσότερη ευσπλαχνία, συμπόνια και αγάπη. Ελευθερώνει την ψυχή και απομακρύνει τον φόβο. Δεν είναι απλά ένα συγνώμη σε κάποιον άλλον, αλλά μας φέρνει ένα αίσθημα ευτυχίας. Είναι μια όμορφη και σταθερή αλλαγή μέσα μας, μια αναγνώριση της εσωτερικής δύναμης καθώς επίσης μιας απεριόριστης αποδοχής τελικά.


No comments:

Post a Comment