31.7.21

Είναι η Ανησυχία Φροντίδα;

 



Είναι η Ανησυχία φροντίδα για τους άλλους;

 

Μια από τις πιο λαθεμένες πεποιθήσεις που έχουμε αποκτήσει από παιδιά είναι  ότι η ανησυχία είναι φροντίδα. Οι γονείς μας είναι οι άνθρωποι με τους οποίου μεγαλώσαμε και είναι οι πιο κοντινή μας από την παιδική μας ηλικία. Μόλις γεννιόμαστε, στην πραγματικότητα ακόμη και πριν να γεννηθούμε, ακόμη και πριν να είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας, αυτοί αρχίζουν να μεταδίδουν σε μας την ενέργεια αυτής της πεποίθησης μέσω των σκέψεων τους και αργότερα όταν είμαστε μπροστά στους φυσικούς μας γονείς, μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις τους, εμείς πιάνουμε αυτή την ενέργεια, επειδή είμαστε πνευματική ενέργεια, και όχι μόνο την μεταδίδουμε και την εκπέμπουμε αλλά και την απορροφάμε.

 Καθώς μεγαλώνουμε , αυτοί που είναι κοντά μας, φίλοι, συγγενείς, σύντροφοι μας μεταφέρουν αυτήν την πεποίθηση με έναν αιθέριο καθώς επίσης και φυσικό τρόπο κι εμείς σιγά- σιγά αρχίζουμε να αποδεχόμαστε αυτήν την πεποίθηση σαν να είναι απόλυτα αληθινή  και οδηγούμε την ζωή μας σύμφωνα με αυτήν και ακόμη την μεταδίδουμε και στους άλλους. Γι αυτό είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σήμερα έστω ένα άτομο που να μην ζει σύμφωνα μ αυτήν την πεποίθηση ή να μην την εφαρμόζει στην καθημερινότητα του στον έναν ή τον άλλον βαθμό.  





 

Ένα πολύ κοινό σχετικό παράδειγμα με την παραπάνω πεποίθηση που όλοι μας λίγο ή πολύ αντιμετωπίσαμε είναι, όταν καθυστερήσαμε απλά για λίγη ώρα να επιστρέψουμε από την εργασία μας. Φτάνοντας στο σπίτι, τα μέλη της οικογένειας μας , ίσως οι γονείς ή ο/η σύντροφος ή τα παιδιά μας έκαναν τόσες πολλές ερωτήσεις, που ήμασταν, γιατί δεν ειδοποιήσαμε ότι θα αργήσουμε…. μας μοιράστηκαν τόσες πολλές αρνητικές υποθέσεις  που έκαναν σε τόση λίγη ώρα. Γιατί; Επειδή ανησύχησαν για μας

Εμείς φυσικά εκπλαγήκαμε για την ανησυχία τους, επειδή πολλές φορές καθυστερήσαμε χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, αλλά τα μέλη της οικογένειας μας εξήγησαν ότι ανησύχησαν γιατί ενδιαφέρονται για μας.  Αλλά η ανησυχία δεν είναι ενδιαφέρονΗ ανησυχία είναι φόβος ή αγωνία και η φροντίδα είναι αγάπη ή ενδιαφέρον, αυτά τα δυο συναισθήματα είναι αντίθετα και δεν μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

 

 


Στο αυριανό άρθρο, θα σας δείξουμε πως σε ένα αιθέριο ενεργειακό επίπεδο, για να βγούμε από τις αρνητικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε κάθε τόσο, η αληθινή αγάπη και το ενδιαφέρον είναι πιο ωφέλημα από την ανησυχία.

No comments:

Post a Comment