10.8.21

Οι 8 Δυνάμεις για την Επιτυχία (Μέρος 6 - Τελευταίο )



Οι 8 Δυνάμεις για την Επιτυχία

(Μέρος 6)

Στο προηγούμενο μας άρθρο είχαμε εξηγήσει πως η πνευματική σοφία είναι το κλειδί για να χρησιμοποιούμε την πνευματική δύναμη σε μια πνευματική κατάσταση όπου χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μια ιδιαίτερη δύναμη από τις οκτώ βασικές δυνάμεις. Σ αυτό μας το άρθρο, που είναι και το τελευταίο της σειράς, θα εξηγήσουμε πως μπορούμε να γεμίσουμε με πνευματική δύναμη, επειδή μόνο η σοφία δεν είναι αρκετή για να έχουμε επιτυχία σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Η πνευματική σοφία είναι ημιτελής, ελλιπής χωρίς την πνευματική δύναμη και θα είναι σαν ένα τσεκούρι που δεν είναι κοφτερό.  

 

 



 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η ψυχή είναι γεμάτη με πνευματική δύναμη. Χρειάζεται η εξάσκηση του διαλογισμού, που είναι ο μόνος τρόπος μια ψυχή να ενδυναμώσει τον εαυτό της από την στιγμή που έχει χάσει τις δυνάμεις της μέσα στον κύκλο των γεννήσεων και των επαναγεννήσεων. Ο διαλογισμός , όπως διδάσκετε στους  Brahma Kumaris, είναι μια τεχνική σύνδεσης της δύναμης της σκέψης και της διάνοιας χρησιμοποιώντας την δύναμη του οραματισμού , μαζί με τον Θεό.



Ο Θεός είναι η Υπέρτατη Πηγή της πνευματικής δύναμης. Στον διαλογισμό, δημιουργούμε σκέψεις στον νου και δημιουργούμε πνευματικές εικόνες στην διάνοια. Με αποτέλεσμα, σε λίγα λεπτά να φτάνουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας ψυχής και μετά του Θεού, της Υπέρτατης Ψυχής, το οποίο είναι το τελικό βήμα. Βέβαια αφού κάποιος φτάσει στην εμπειρία της συνειδητοποίησης της Υπέρτατης Ψυχής, να παραμείνει σε εκείνη την εμπειρία, η οποία είναι μια πρόσωπο με πρόσωπο βαθιά σύνδεση με το Θεό.




Σ αυτήν η δύναμη Του μπαίνει μέσα στην ψυχή και η ψυχή δυναμώνει. Έτσι, αυτή η ενδυνάμωση ή η απορρόφηση της πνευματικής δύναμης για μια περίοδο με έναν φυσικό τρόπο γεμίζει την ψυχή με τις οκτώ δυνάμεις. Οι οκτώ δυνάμεις είναι, η δύναμης της ανεκτικότητας, της προσαρμοστικότητας, της αντιμετώπισης, της επαναφοράς από την επέκταση στην ουσία, της διάκρισης και της κρίσης, της απόσυρσης και της συνεργασίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον διαλογισμό χρησιμοποιούμε τον νου και την διάνοια της ψυχής για να συνδεθούμε με την Παντοδύναμη Πηγή. Με αποτέλεσμα η πνευματική δύναμη να γεμίζει τις sanskaras της ψυχής. Με αυτό τον τρόπο, τα πνευματικά παιδιά του Θεού, γεμίζουν  με τις οκτώ δυνάμεις.

 

  

No comments:

Post a Comment