27.10.21

5 Συμβουλές για να νικήσετε την Νοητική Μόλυνση ( Μέρος 3)



 5 Συμβουλές για να νικήσετε την Νοητική Μόλυνση  ( Μέρος  3)

 

4.  Δώστε έναν όρκο Η Ζωή είναι ένα ανάλαφρο ταξίδι, όχι ένα κουραστικό ταξίδι  – ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να νιώθετε την ζωή χωρίς βάρη είναι να διασκεδάζετε το ταξίδι. Έχετε δει ποτέ ένα ταξίδι χωρίς παράπλευρες σκηνές; έτσι, το ταξίδι της ζωής πάντα έχει σκηνές που άλλες φορές είναι αρνητικές και άλλες θετικές. Και να θυμάστε οι σκηνές δεν μένουν για πάντα. Έτσι, ενώ, κοιτάτε κάθε σκηνή, ας είστε ελεύθεροι από ανησυχία και αγωνία,  όπως αυτό λέγεται. – Αυτό επίσης θα περάσει. Το παρόν γίνεται παρελθόν και το μέλλον θα είναι όμορφο. Οι αρνητικές καταστάσεις δεν κρατάν για πάντα και μια υπομονετική αναμονή με συνειδητότητα γεμάτη γαλήνη πάντα θα μας  φέρνει σε ένα σημείο του ταξιδιού, όπου η σκηνή θα έχει περάσει και το όμορφο ταξίδι θα συνεχιστεί . Αυτός είναι ο νόμος της ζωής. Επίσης, όσο περισσότερο απροσκόλλητοι παραμένετε από τις παράπλευρες σκηνές, τόσο πιο ευτυχισμένοι και γεμάτοι φως θα είστε.

 

 

 

5. Οι Σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητα σας … Ας είστε ο Παρατηρητής του εαυτού σας.  – μια πολύ σημαντική και ζωτικής σημασίας άποψη για να κρατάτε τις σκέψεις σας λίγες και πολύ θετικές και ανάλαφρες και να παραμένετε ελεύθεροι από νοητική μόλυνση, είναι να ελέγχετε τις σκέψεις σας από καιρό σε καιρό στην διάρκεια της ημέρας. Είναι ένα θέμα να αλλάζετε  την κατεύθυνση των σκέψεων σας σε θετική, όταν αυτές γίνονται αρνητικές, πολλές και σας ενοχλούν. Αυτό μπορεί να συμβεί με το να έχετε ένα βιβλίο ή κάτι άλλο θετικό να διαβάσετε στο κινητό ή  στο laptop σας . Διαβάστε το. Κάντε το 4-5 φορές και θα μπορείτε εύκολα  να αλλάζετε κατεύθυνση στην σκέψη
σας. Επίσης, όταν τελειώνετε την μέρα σας, ξαναδείτε τις σκέψεις που είχατε στην διάρκεια της ημέρας που πέρασε και κάνετε διορθώσεις για την επόμενη μέρα. Το επόμενο πρωί, προγραμματίστε τα καθήκοντα σας της ημέρας και συμπεριλάβετε μικρά διαλείμματα για να ελέγχετε τον εαυτό και να τον αναλύετε στο επίπεδο των σκέψεων  μαζί μ αυτά. 

No comments:

Post a Comment