30.11.21

Κρατάτε τον Νου σας Ανάλαφρο και Ενεργοποιημένο πάντα

 




Κρατάτε τον Νου σας Ανάλαφρο και Ενεργοποιημένο πάντα

 

Παραγεμίζοντας τον νου μας με άχρηστε σκέψεις σήμερα φτάσαμε στο σημείο να νιώθουμε εξάντληση ή κούραση. Μήπως ο νους σας παραμένει στο παρελθόν ή πηγαίνει στο μέλλον, πιέζεται υπερβολικά για να ευχαριστήσει τους άλλους, θυμάται επίμονα κάποιον ή παραμένει αναστατωμένος; Αυτές οι συνήθειες δημιουργούν νοητική εξάντληση.

 

 

1.Κάθε πρωί ας κάθεστε για διαλογισμό και ας μελετάτε την πνευματική σοφία για να έχετε έναν σταθερό, δυνατό, διαισθητικό νου, συγκεντρωμένο στις λύσεις σε κάθε σκηνή. Οργανώνετε την μέρα σας, βάζετε ένα χρονοδιάγραμμα και μένετε σταθεροί στα σχέδια σας έτσι που η ενέργεια σας να παραμένει διοχετευμένη.

 

 

2. Ακολουθείτε αρχές στην ζωή σας – ξυπνάτε νωρίς, κάνετε διαλογισμό, άσκηση και τρώτε ένα υγιεινό γεύμα. Δίνετε χρόνο 3- 4 ωρών στην συντροφιά της οικογένειας σας. Σταματάτε τουλάχιστον μισή ώρα με τρία τέταρτα πριν τον ύπνο να ασχολείστε με την τεχνολογία την εργασία σας πριν να πάτε για ύπνο. Πηγαίνετε νωρίς στο κρεβάτι.

 

 

3. Ας είστε με τους ανθρώπους και ας δουλεύετε μαζί τους, έχοντας στο νου σας ότι έχετε διαφορετικές απόψεις. Με αξιοπρέπεια κρατάτε την άποψη σας . μένετε μακριά από  διαφωνίες, διαμάχες, κουτσομπολιό και κρίσεις. Συγχωρείτε τους ανθρώπους. Ας ανταποκρίνεστε με ηρεμία, ευτυχία και αγάπη.

 

 

4. Κάνετε διάλειμμα ενός λεπτού κάθε μια ώρα για να καθαρίζετε τον νου σας, να απαντήσετε οποιοδήποτε ερώτημα έχετε και να απομακρύνετε τα τοξικά αισθήματα. Σ αυτό το λεπτό μπορείτε να επαναλαμβάνετε την πρωινή σας επιβεβαίωση ( μια φράση που αφορά κάτι εξυψωμένο για τον εαυτό για παράδειγμα, έχω συγχώρεση και αγάπη στην καρδιά μου). Αυτό κρατάει τον νου ανάλαφρο και ενεργοποιημένο για τα επόμενα 59 λεπτά.

No comments:

Post a Comment