18.11.21

Όταν αποτυγχάνουμε η γνώση και η εμπειρία είναι το αντάλλαγμα μας- Μην δημιουργείτε ενοχές




Να αποδέχεστε την Αποτυχία ανάλαφρα

 

Ένα από τα σημαντικά μαθήματα στην ζωή μας είναι ότι κάποιες φορές, ανεξάρτητα πόσο σκληρά δουλεύουμε έχουμε αποτυχίες. Πρέπει να αποδεχόμαστε τις αποτυχίες και τις αδυναμίες , αποδεχόμενοι αυτά σαν μέρος του ταξιδιού μας. Οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε την αποτυχία. Η αλήθεια είναι ότι όταν αποτυγχάνουμε , η εμπειρία και η γνώση είναι η ανταμοιβή μας. Ακόμη και στην μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας υπάρχουν πολλές ανείπωτες αποτυχίες, λάθη και προκλήσεις.

 

1. Μην δημιουργείτε ενοχές για τα λάθη ή τις αποτυχίες. Οι ενοχές σας οδηγούν σε ένα αίσθημα ότι δεν είμαι αρκετά καλός / ή . Αν πιστεύετε ότι αποτυχία σημαίνει ότι δεν είστε καλοί, ο αυτοσεβασμός σας μειώνεται.

 

2. Να Διαλογίζεστε κάθε πρωί, ώστε να παίρνετε την υπευθυνότητα των σκέψεων και των αισθημάτων σας. Θα νιώθετε ότι η αξία του εαυτού είναι ανεξάρτητη από τα επιτεύγματα. Η ευτυχία και γαλήνη είναι αυτό που πάντα είστε, όχι αυτό που νιώθετε μετά την επίτευξη του στόχου σας.

 

3. Παίρνετε την εμπειρία, τα μαθήματα και υποσχεθείτε στον εαυτό σας να μην επαναλαμβάνετε τα λάθη σας. Διατηρείτε την δύναμη σας με το να μην κατηγορείτε, να μην απορείτε ή δημιουργείτε ενοχές. Χρησιμοποιείτε την ενέργεια σας για να δυναμώνετε τον εαυτό σας και να προχωράτε μπροστά.

 

4. Κατανοείστε ότι οι καταστάσεις και οι άνθρωποι δεν είναι κάτω από τον έλεγχο σας. Το πως θα ανταποκριθείτε σ αυτούς είναι κάτω από τον έλεγχο σας

 

5. Βάζετε στόχους, κάνετε σχέδια, βάζετε τα στην πράξη, καταφέρνετε και χαρείτε την επιτυχία. Αλλά μην κάνετε ένα καθήκον ή το αποτέλεσμα του πιο σημαντικό από την φυσική ή την συναισθηματική σας ευημερία. 

No comments:

Post a Comment