19.1.22

Οι τρις Καθρέπτες της Εσωτερικής Ομορφιάς (Μέρος1)

 




Οι τρις Καθρέπτες της Εσωτερικής Ομορφιάς  (Μέρος 1)

 

Για να ελέγξουμε την εξωτερική μας εμφάνιση ή καθαρότητα, κοιτάμε κάθε μέρα στον καθρέφτη που κρέμεται στον τοίχο. Αλλά σε νοητικό, πνευματικό και συναισθηματικό  επίπεδο , ποιος είναι ο καθρέφτης που θα μας βοηθήσει να δούμε εάν υπάρχει οποιοδήποτε λάθος στο εσωτερικό πρόσωπο ή στον πνευματικό εαυτό ή να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον εαυτό ή τι πρέπει να κάνουμε για να διατηρούμε την εσωτερική μας ομορφιά;

 

Υπάρχουν τρις καθρέφτες, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον καθένα για να δούμε ή να ελέγξουμε τον εσωτερικό εαυτό :

 

 


 

Ο πρώτος είναι ο καθρέφτης της πνευματικής γνώσης – πνευματική είναι η γνώση που έχει να κάνει με την ανάπτυξη του πνεύματος, για την ψυχής και την Υπέρτατης Ψυχή .κάθε μέρα, το πρωί, μπορείτε για 15΄τουλάχιστον να κοιτάτε σ αυτόν τον καθρέφτη. Κοιτώ σ αυτόν καθρέφτη σημαίνει  ακούω ή διαβάζω ένα κομμάτι πνευματικής γνώσης για 15΄τουλάχιστον που με συνδέει με την εσωτερική μου ουσία, αυξάνει την συναισθηματική και πνευματική μου δύναμη και με υπενθυμίζει τον σκοπό της ζωής μου.  

 

Θα μπορώ να δω τον εαυτό πολύ ξεκάθαρα σ αυτόν τον καθρέφτη επίσης:

 

1. την γνώση των αρχικών αρετών της ψυχής, όπως την γαλήνη, την χαρά, την αγάπη, την ευδαιμονία, την αγνότητα, την δύναμη και την σοφία.

 

2. πως αυτές τις αρετές μπορώ να τις αφομοιώσω μέσα μου για να ωφελήσω τον εαυτό και τους άλλους.

 

3. την γνώση των διαφόρων ειδών αδυναμίας που μπορούν να προκύψουν στην ψυχή, όπως τον θυμό, την απληστία, τον εγωισμό, την εχθρότητα, την ζήλεια, την λύπη... τις ρίζες που οδηγούν στην ανακριβή ταύτιση με τον φυσικό εαυτό και την λησμοσύνη του πνευματικού εαυτού και πως αυτές οι αδυναμίες μπορούν να κάνουν κακό σε μένα και τους άλλους.

 

4.την γνώση σχετικά με το πως να ξεπεράσω τις αδυναμίες.

Όλα αυτά τα πράγματα μπορώ να το δω στον καθρέφτη που θα με βοηθήσει να ελέγχω που βρίσκομαι σε σχέση με το πως να δημιουργώ σκέψεις, αισθήματα, να μιλώ και να κάνω πράξεις, όπου είμαι λάθος και πως να τα διορθώνω ταυτόχρονα. Το να κοιτώ μέσα στον καθρέφτη θα με υπενθυμίζει τον νόμο του Κάρμα ( τον Νόμο της Δράσης και της Αντίδρασης), ο οποίος θα με υποκινεί να κάνω αυτές τις διορθώσεις.

(αύριο η συνέχεια ….)

No comments:

Post a Comment