3.8.21

Οι 8 Δυνάμεις για την Επιτυχία

 



Οι 8 Δυνάμεις για την Επιτυχία  

(Μέρος 1)

Ένα πολύ σημαντικό μέσο μέτρησης της ζωής που ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα είναι το μέτρο της πνευματικής δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε δύσκολη κατάσταση της ζωής, πόσο μπόρεσα να χρησιμοποιήσω μια πνευματική δύναμη για να ξεπεράσω εκείνη την κατάσταση. Οι οκτώ πνευματικές δυνάμεις είναι η δύναμη της ανεκτικότητας, να συνταιριάζω, να αντιμετωπίζω, να πηγαίνω στην ουσία, να διακρίνω, να κρίνω, να βυθίζω και η δύναμη να συνεργάζομαι.

 

Για παράδειγμα οδηγώ το αυτοκίνητο μου σε έναν δρόμο με μεγάλη κίνηση και ξαφνικά ο οδηγός του πίσω αυτοκινήτου φρενάρει και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου δημιουργείται ένα μεγάλο βαθούλωμα.  Πολύ συχνά και πολλοί άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις, όπως βλέπουμε στις μεγάλες πόλεις, θα βγουν από το αυτοκίνητο τους και θα αντιμετωπίσουν τον οδηγό που τους τράκαρε. Μετά θα απαιτήσουν αποζημίωση από αυτόν ή την ασφάλεια του. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχει ένας πόλεμος λέξεων ακόμη και διαμάχη και άλλες θυμός και κάποιες φορές πιάνονται στα χέρια. Ένα άλλο άτομο σε παρόμοια κατάσταση, θα μπορούσε να παραμείνει ήρεμο και αντί να θυμώσει, θα συγχωρούσε τον άλλο οδηγό και αντί να μαλώσουν, σιωπηλά θα συνέχιζαν τον δρόμο τους

Ποια δύναμη λείπει στην πρώτη περίπτωση που έχει το άλλο άτομο εξ αιτίας της οποίας υπάρχει η διαφορά στην συμπεριφορά; Σ αυτήν την περίπτωση , η δύναμη της ανεκτικότητας  και η δύναμη να συνταιριάζεται με τις πράξεις του άλλου ατόμου είναι οι δυο βασικές δυνάμεις  από τις πιο πάνω οκτώ αναφερόμενες. Βέβαια,και οι άλλες έξι χρειάζονται αλλά οι δυο που αναφέρθηκαν χρειάζονται περισσότερο από τις υπόλοιπες. Αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας κοινής κατάστασης , όπου ο θυμός και ο εγωισμός είναι οι δυο βασικές αρνητικές δυνάμεις. 

Οι δυο πνευματικές δυνάμεις  – η δύναμη της ανεκτικότητας και η δύναμη του συνταιριάσματος πρέπει να νικήσουν τις δυο αρνητικές δυνάμεις. Επίσης, πολύ αξιοσημείωτο σημείο και για τις τέσσερις είναι – ότι και οι τέσσερις είναι συνήθεις που υπάρχουν μέσα στην ψυχή  οποίες μπορούν να αλλάξουν.  Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη μπορεί να μεγαλώσει ή να μειωθεί και οι αρνητικές μπορούν να απομακρυνθούν ή να μειωθούν.  

 

 

 

(συνεχίζεται …)

No comments:

Post a Comment