28.8.21

Πότε πρέπει να έχω ανεκτικότητα και πότε να Αντιμετωπίζω



Πότε πρέπει να έχω ανεκτικότητα και πότε να Αντιμετωπίζω

 

Ο καθένας μας έχει ευλογηθεί με την δύναμη να ανέχεται διάφορες συμπεριφορές, καθώς και να τις αντιμετωπίζει . Όταν υπάρχει μια σύγκρουση αξιών, διαφορές στις προτιμήσεις, σύγκρουση αντιλήψεων ή αδυναμιών, μερικές φορές δεν είμαστε σίγουροι αν πρέπει να τις ανεχτούμε ή να τις αντιμετωπίσουμε. Το να ξέρουμε πως να ανταποκρινόμαστε μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ή να λύσουμε τις καταστάσεις. Θεωρείτε ότι είναι αναπόφευκτο να αντιμετωπίσετε ή  να αντιπαρατεθείτε με τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται ή ενεργούν με τρόπους που δεν εγκρίνετε;  Μερικές φορές βρίσκετε αναπόφευκτο να ανέχεστε την προσβλητική , την ανήθικη πρακτική ή βία; Μήπως ο νους σας δεν είναι σίγουρος ποιες συμπεριφορές πρέπει να ανέχεται και ποιες να αντιμετωπίζει;

Όλοι μας έχουμε εσωτερικές δυνάμεις- την δύναμη της προσαρμοστικότητας και την δύναμη να αντιμετωπίζουμε. Από την στιγμή που αυτές οι δυνάμεις είναι αντίθετες μεταξύ τους, θα πρέπει να έχουμε πολύ καθαρή διάκριση πότε να τις χρησιμοποιούμε και πότε όχι σε συγκεκριμένες καταστάσεις.  Ένας λόγος που οι σχέσεις μας είναι περίπλοκες, είναι επειδή χρησιμοποιούμε λάθος αυτές τις δυνάμεις.  Αν υπάρχουν διαφορετικές αρετές, απόψεις, διαθέσεις και αντιλήψεις, είναι ανάγκη να προσαρμοζόμαστε με τους ανθρώπους. Προσαρμοστικότητα σημαίνει κατανόηση, συνταίριασμα και αποδοχή όταν οι άνθρωποι είναι  διαφορετικοί. Ας μην δημιουργούμε αρνητικές σκέψεις , ας μην ερχόμαστε σε αντιπαράθεση ή να απομακρυνόμαστε απ αυτούς. Αλλά αν υπάρχει προσβολή, εκμετάλλευση ή συμβιβασμός αξιών και αρχών , θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ή να ερχόμαστε σε αντίθεση σε τέτοιες συμπεριφορές. Η προσαρμοστικότητα και η αποδοχή εξ αιτίας κοινωνικών πιέσεων μας εξαντλούν. Η διάκριση και η επιλογή της κατάλληλης δύναμης είναι πολύ σημαντική. Όσο περισσότερο την φέρνουμε στην πράξη, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε και να τις βάλουμε στην πράξη.  

 


 

 

Να θυμάστε ότι είστε ένα σοφό ον. Χρησιμοποιείτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις με κατάλληλο τρόπο σε κάθε σκηνή. Οι άνθρωποι που συναντήσετε σήμερα θα εμφανίσουν την συμπεριφορά τους, κατανοείστε την κατάλληλη στιγμή που θα πρέπει να προσαρμοστείτε ή να τους αντιμετωπίσετε. Να αποδέχεστε τον καθένα όπως είναι, με σταθερότητα. Να τους δίνετε συμβουλές ή οδηγίες για την συμπεριφορά τους, να έχετε καλές ευχές γι’ αυτούς αλλά να μην έρχεστε σε αντιπαράθεση μ αυτούς.  Η δύναμη σας να αντιμετωπίζετε διαφορετικές προσωπικότητες δυναμώνει τις σχέσεις σας. Ταυτόχρονα σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όταν  πρέπει να αντιπαρατεθείτε σε ανθρώπους, να πάτε πέρα από κοινωνικές πιέσεις, δημόσια αποδοχή ή δεσμεύσεις, κάνετε αυτό που είναι σωστό. Επίσης όταν γνωρίζετε τις αδυναμίες σας ή μια λαθεμένη συμπεριφορά, αντιμετωπίστε την και μην προσαρμόζεστε σ αυτήν. Μην ζείτε μαζί της. Ξέρετε τις συνέπειες της. Σταθερά ας δουλεύετε μ αυτήν μέχρι να τελειώσει ή να αλλάξει. Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη στάση την κατάλληλη στιγμή, αυξάνετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις. 


 

No comments:

Post a Comment